Mesaje naționaliste la meciul România - Belarus

Distribuie pe:

Gruparea de suporteri ai naționalei de fotbal a României, “Uniți sub tricolor”, a afișat o serie de bannere la meciul România - Belarus, disputat marți seară pe Arena Națională din București, care au atras atenția presei sportive. Unul dintre mesajele afișate se adresa direct adversarilor noștri din teren și făcea trimitere la eroii români uciși în prizonieratul din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, în URSS. “Eroii români uciși în prizonierat zac în Belarus fără cruce creștină la cap”.

Gruparea a afișat și mesaje cu trimitere directă la provocările pe care Federația Maghiară de Fotbal le-a făcut la adresa țării noastre. Pe unul din bannerele afișate se putea citi: “În inima țării, revizionism șovin teritorial/ Autoritățile pun iar batista pe țambal”. Un alt mesaj care a putut fi văzut pe Arena Națională făcea trimitere la Constituția României: “România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”. Gruparea de suporteri a mai afișat un banner cu data “24 martie 1999”, ziua în care NATO a început bombardamentele în timpul războiului din Kosovo. România joacă pentru calificarea la Campionatul European în aceeași grupă cu Kosovo. Suporterii Peluzei Nord Steaua au afișat harta României Mari. În tribune au putut fi văzute bannere cu mesaje instigatoare de genul “Mongolia, Ungaria mare istorică”.

Conform presei sportive, România riscă sancțiuni pentru afișarea acestor mesaje, după ce suporterii naționalei se aflau deja în vizorul UEFA pentru bătaia din tribune de la meciul Andora - România de săptămâna trecută. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu