Turism, Regiunea Centru: Mureșul, pe locul 1 la ocuparea locurilor de cazare

Distribuie pe:

Tot mai mulți dintre turiștii care vizitează județele Brașov și Alba optează să se cazeze în apartamente și camere de închiriat în detrimentul pensiunilor turistice, potrivit datelor prezentate într-un comunicat, citat de Agerpres, de către Direcția Regională de Statistică (DRS) Alba.

În ianuarie, peste 58% dintre cei peste 211.000 de turiști înregistrați în Regiunea Centru s-au cazat în hoteluri și 12% în pensiuni agroturistice. Urmează turiștii care au ales să închirieze camere sau apartamente, respectiv în număr de 22.473, și apoi cei care au optat pentru pensiuni turistice, în număr de 22.328. Diferența o fac turiștii înregistrați în Brașov și Alba, în restul județelor din Regiune, Sibiu, Mureș, Covasna și Harghita, fiind în continuare mai mare numărul celor care s-au cazat în pensiuni turistice decât în apartamente de închiriat. La nivel regional, restul topului este completat de vile turistice, cabane turistice și moteluri.

Cei mai mulți dintre turiști - peste 52% - au fost în județul Brașov, iar cei mai puțini, doar 4,9%, în Covasna. În schimb, județul Covasna deținea cea mai mare durată medie a sejurului - 2,39 zile. Pe regiune, aceasta a fost de 1,93 de zile.

Ca indice de utilizare netă a locurilor de cazare, cea mai mare valoare - 28,8% - a fost în județul Mureș. Cea mai mică valoare, de 12,2%, s-a înregistrat în Alba. Printre cei care au vizitat Regiunea Centru în prima lună a anului s-au aflat și peste 16.500 de străini, dintre care două treimi au fost înregistrați în Brașov și Sibiu.

Lasă un comentariu