Luptătorii din Târgu Mureș și Reghin, medaliați la Cupa României

Distribuie pe:

La Piatra Neamț, zilele trecute, au avut loc întrecerile Cupei României și a Campionatului Național pe echipe, competiții de lupte rezervate sportivilor cu vârsta sub 15 ani. Printre participanți s-au numărat și mai mulți tineri luptători de la cluburile CSS Tg. Mureș, ACS BS Guarding Tg. Mureș și CSS Reghin, care au avut rezultate foarte bune. De la CSS Tg. Mureș, la Cupa României au urcat pe podiumul de premiere Anemona Duma, Nagy Istvan, Kelemen Mark (toți trei locul I la categoriile lor de greutate) și Yanis Man (locul II). În campionat, echipa comună a cluburilor CSS Tg. Mureș - CSS Odorheiul Secuiesc s-a clasat pe prima poziție, adjudecându-și titlul național. De ACS BSG Tg. Mureș s-au remarcat Sõvér Hanna, Valeria Flocea, Andrei Covalschi și Laurențiu Florea (toți patru reușind să ocupe locul I), precum și Maxim Pănuș, Ionuț Goran și Baranczki Loránd, care au luat medaliile de bronz. La echipe, ACS Lupte BSG Tg. Mureș a fost prima la Cupa României, iar la Campionatul Național, alături de CSM Cluj-Napoca, a obținut argintul. De la CSS Reghin au urcat pe podiumul de premiere al Cupei României Rareș Bucur (locul II), Lucas Moldovan și Horvath Darius, ambii locul III.

Echipele tricolore care vor evolua la Campionatul European 2023 de gimnastică. Obiective trasate: o medalie și calificarea la Campionatul Mondial

FR Gimnastică a anunțat, marți, în urma aprobării Comitetului Executiv al forului, componența echipelor care vor reprezenta România la Campionatul European din Antalya, între 11-16 aprilie. Obiectivele sunt calificarea în 1-2 finale, obținerea unei medalii, dar mai ales calificarea la Campionatul Mondial de la Antwerp. “În urma verificărilor și a criteriilor aprobate de Comitetul Executiv al FRG, vor face deplasarea Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda (pentru întrecerea feminină), Andrei Muntean, Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Răzvan Marc, Nicholas Țarcă și Roland Modoianu (la masculin)”, a anunțat FRG. Echipa feminină este însoțită de antrenorii Gina Groza Gogean, Camelia Voinea, Corina Moroșan, Ramona Micu, Cătălin Meran și Patrick Kiens, iar cea masculină de Marius Berbecar, Remus Jivan și de Gerard Speerstra. Vor arbitra Angela Cacoveanu, Liliana Cosma, Sebastian Bratan și Nicușor Pascu. Echipa medicală este formată din Mihai Râșcu (medic), Lucian Nicolescu (preparator fizic), Răzvan Spirescu (maseur), Răzvan Marcu (kinetoterapeut). Gimnaștii, cu Viorel Lătărețu team manager, vor pleca spre Antalya în 7 aprilie, iar gimnastele în 8 aprilie. Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda fac parte din programul “Țară, țară, vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și de Octavian Bellu, program finanțat de OMV Petrom. “Obiectivul celor două echipe este calificarea la Campionatele Mondiale de la Antwerp (clasarea între primele 13 echipe), calificarea în 1-2 finale și o medalie”, a mai precizat FR Gimnastică.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu