Cea mai mare sărbătoare a creștinilor

Distribuie pe:

ORIZONTAL: 1) Triumful lui Iisus Hristos asupra morții, cea mai mare sărbătoare a creștinilor celebrată în fiecare primăvară - 1,3 Paști! 2) A obține iertarea de la Dumnezeu pentru păcatele săvârșite - Cel al Bisericii este Hristos, conform Sfântului Apostol Pavel. 3) Vas liturgic de metal, de forma unui pahar cu picior, în care se păstrează cuminecătura - Pericopă în religia ebraică despre Binecuvântarea Preoților. 4) Intrarea și ieșirea din Athos! - Sfânt ascet de la Muntele Athos, autorul unor profeții despre Antichrist - Canal TV britanic. 5) Intrarea în Hebron! - Cine o iubește, se iubește pe sine, conform Bibliei. 6) Mitră papală formată din trei coroane suprapuse, decorate cu flori de crin stilizate - Unsă pe capete! 7) A aerisi - Cuvântul care unește destinele în fața preotului - Ieșirea din biserică! 8) Un sobor pe margini! - Loc plin de încântare și fericire unde, potrivit credințelor religioase, ar ajunge după moarte sufletele celor care respectă preceptele religiei - Calul lui Moș Crăciun. 9) Convertită în cele din urmă! - Cele sfinte sunt constituite din pâine și vin sfințite la cuminecătură. 10) Titlu dat lui Dumnezeu în Creștinism - Simbol al ritualului creștin, care constă dintr-un gest făcut cu degetele la frunte, la piept și, succesiv, la cei doi umeri.

VERTICAL: 1) A face să fie iertate păcatele prin cuminecătură. 2) Partea de mijloc a bisericilor creștine, cuprinsă între altar și pronaos - A face să fie uitat un păcat, realizată în creștinism prin spovedanie și împărtășanie. 3) Codul Aeroportului Internațional Ventspils, Letonia - Puterea sacramentală a preoților de a oficia acte de cult - Cuminecat în cele din urmă! 4) Drumul pe care se desfășoară o călătorie. 5) Personalități filozofice - Jumătatea lui Adam! 6) Primele și ultimele rituri! - Balsam în esență! - Cântăreț bisericesc. 7) Sunt vopsite roșii la Paști și constituie cel mai important simbol al sărbătorii Învierii Domnului - Repere! 8) Femeia care regretă păcatele săvârșite și pentru care iertarea este gratuită - Localitate în Estonia. 9) Sărbătoarea religioasă celebrată de creștini în amintirea învierii lui Hristos - Forma pe care o are aura sfinților. 10) Ritual creștin constând în mărturisirea păcatelor în fața preotului spre a obține iertarea.

Dicționar: NASO, NIL, ITV, VNT, RUU.

Încrucișare: Gheorghe HUZA

Definiții: Părintele Dumitru CURTICĂPEAN

Dezlegarea careului “Memento literar”, apărut în 8 aprilie 2023: DELAVRANCEA, MANIU, IA, G, CREANGA, RGA, AE, NE, GRAUR, R, VIANU, GGB, ACAA, O, CEAI, GIL, TUTEA, C, IOSIF, IT, DE, AR, L, GRECEA, LABIS, O, DAN, EN, EMINESCU.

Lasă un comentariu