La Campionatele Naționale de Judo, Rezultate de excepție ale sportivilor mureșeni

Distribuie pe:

Campionatele Naționale de Judo, rezervate categoriilor de vârstă U14 (copii de 12-13 ani) și U16 (copii de 14-15 ani), au avut loc la începutul acestei luni, la Sibiu. A fost o competiție importantă, cu sportivi numeroși la fiecare categorie, semn că Judo-ul crește de la an la an în popularitate, iar copiii devin tot mai interesați în practicarea acestui frumos sport de luptă.

Tinerii judoka de la Sport Club Dimas au avut, ca de fiecare dată, o prestație deosebită, reușind să cucerească o medalie de aur prin Ciumaș Adelina, la categoria 32 kg, și un loc 5 prin Băltățanu Iannis, la categoria +81 kg. La vârsta de nici 13 ani, Adelina este deja de trei ori campioană națională și se pregătește pentru cel de-al patrulea titlu al carierei, pe care poate să-l obțină la sfârșitul lunii mai, când vor avea loc CN de Judo rezervate sportivilor U13 și U15. Iannis, care în acest weekend împlinește 14 ani, din cauza lipsei partenerilor de antrenament (are 1,77 înălțime și luptă la categoria +81 Kg) se pregătește cu sportivii de la secția de veterani a clubului Dimas, “copii” trecuți cu toții de 45 de ani și având greutăți corporale între 95 și 115 kg! “Cu sprijinul acestor băieți care, la această vârstă, se ambiționează să mai pășească pe tatami de 2-3 ori pe săptămână, sperăm ca Iannis să progreseze în mod constant și, în 3-4 ani, să ajungă unul din “greii” cei mai valoroși ai țării!”, spuneau reprezentanții Sport Club Dimas.

Antrenorul clubului, sensei Remus Dima, sub a cărui îndrumare se află peste 60 de sportivi (începători, avansați și veterani), s-a declarat mulțumit de performanța elevilor săi și încrezător că următoarele competiții vor aduce rezultate cel puțin la fel de frumoase precum cele de acum.

Reamintim că Sport Club Dimas a cucerit anul trecut zece medalii la Campionatele Naționale de Judo (patru de aur, trei de argint și trei de bronz), performanță unică a unui club de judo mureșean obținută în decursul unui singur an! Felicitări! (B.O.)

Lasă un comentariu