Naționalele de Off-Road debutează la Sighișoara

Distribuie pe:

Ediția 2023 a Campionatului Național de Off-Road va debuta, la finele acestei săptămâni, la Sighișoara, cu prima dintre cele 7 etape prevăzute în calendarul competițional. Evenimentul va avea loc în perioada 20-23 aprilie și va cuprinde două zile de Trophy (vineri, 21 aprilie, și sâmbătă, 22 aprilie) și una de Trial (duminică, 23 aprilie). Astăzi, 20 aprilie, pe strada Viilor fără nume, sunt prevăzute deschiderea parcului tehnic, verificarea tehnică și înscrierea concurenților. Întrecerile se vor desfășura pe mai multe clase, respectiv Standard A, Standard B, Challenge, Open, Open SSV și Extrem, plus clasa trial juniori. Traseele de concurs, care însumează în jur de 600 km, sunt în jurul Sighișoarei, pe raza comunelor Albești, Săcel, Daneș, Bălăușeri și Viișoara. Potrivit unuia dintre principalii organizatori, Voicu Costea, de la Clubul Sportiv 4×4 Sighișoara, la competiție participă în jur de 70-75 de echipaje din întreaga țară.

Tenismenele tricolore au ratat barajul de calificare la turneul final

Naționala feminină de tenis a României a pierdut cu 2-3 barajul cu Slovenia, ratând calificarea la turneul final al Cupei “Billie Jean King”, fostă “Fed Cup”. Întâlnirea s-a disputat între 14-16 aprilie, pe zgură, la “Sport Park Bonifika” din orașul sloven Koper. În meciul decisiv, reluat duminică, 16 aprilie, din cauza ploii, Monica Niculescu și Irina Bara au cedat cu 1-2 la seturi în fața perechii Tamara Zidanšek și Kaja Juvan. Căpitanul nostru nejucător, Horia Tecău, s-a bazat pe sportivele: Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Anca Alexia Todoni și Monica Niculescu. Iată celelalte scoruri din calificări: Spania - Mexic 3-1, Ucraina - Cehia 1-3, SUA - Austria 4-0, Canada - Belgia 3-2, Marea Britanie - Franța 1-3, Slovacia - Italia 2-3, Germania - Brazilia 3-1 și Kazakhstan - Polonia 3-1. Câștigătoarele, inclusiv Slovenia, merg la turneul final din noiembrie 2023, alături de Elveția și Australia, finalistele din 2022, plus echipa gazdă, care încă nu a fost stabilită. Învinsele, între care și România, vor juca baraj pentru menținerea în Grupa Mondială.

Hocheiștii tricolori au evitat retrogradarea în Grupa B a Campionatului Mondial

Naționala de hochei pe gheață a României, formată din jucători sub 18 ani, a învins, sâmbătă, la Belgrad, formația Spaniei, cu scorul de 3-2 și a evitat retrogradarea în Grupa B a Diviziei secunde a Campionatului Mondial. Tricolorii s-au clasat pe locul V, penultimul, cu 4 puncte, turneul fiind câștigat de Lituania, cu 14 puncte. Cu excepția victoriei obținute în fața Spaniei, România a pierdut toate jocurile disputate în grupa de la Belgrad, 3-4 cu Marea Britanie, 0-6 cu Lituania, 2-11 cu Croația și 3-6 cu Serbia.

Unirea Ungheni se impune pe teren propriu

Unirea Ungheni a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, pe CSM Unirea Alba Iulia, într-un meci din cea de-a 3-a etapă a fazei play-off a Ligii a III-a de fotbal, seria a 9-a. Golurile au fost marcate de Astafei (min.66 și 68) și Codrea (min.83). În celălalt joc din play-off, Corvinul Hunedoara a surclasat-o pe Metalurgistul Cugir cu 4-1. În clasament conduce Corvinul cu 61 puncte, fiind urmată de Unirea Ungheni cu 38 puncte. Tot în seria a 9-a, dar în play-out, ACS MSE Tg. Mureș a pierdut, vineri, pe teren propriu, cu 1-3, în fața echipei CS Ocna Mureș, iar Avântul Reghin a fost învinsă, în deplasare, de CS Universitar Alba Iulia, cu 3-0. În urma acestor rezultate, ACS MSE Tg. Mureș și Avântul Reghin ocupă locurile II și III în ierarhia play-out, având câte 27 puncte, la fel ca CSU Alba Iulia, aflată pe prima poziție grație unui golaveraj superior.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu