“DESCOPĂR FRUMOSUL DIN MINE”

Distribuie pe:

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr.1 - Târgu Mureș a organizat cea de-a VII-a ediție a FESTIVALULUI NAȚIONAL DE TALENTE ARTISTICE “DESCOPĂR FRUMOSUL DIN MINE”, dedicat elevilor cu cerințe educaționale speciale din învățământul incluziv, coordonat de doamna profesor psihopedagog MURVAI CRISTINA IRINA. Spectacolul s-a desfășurat la Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul” din Târgu Mureș.

“Descopăr frumosul din mine” este un proiect început în anul 2010, prin intermediul căruia, de-a lungul anilor, elevi din CSEI nr.1 Târgu Mureș au stârnit admirație și respect pe scenele unor Festivaluri Internaționale. Aceste experiențe ne-au motivat să devenim la rândul nostru gazde și promotori ai incluziunii sociale a copiilor cu cerințe educative speciale. Având încredere în ei și prețuindu-i, le dăm ocazia de a ne arăta ce au frumos și ce pot face minunat.

Festivalul s-a derulat atât on-site, cât și on-line și a avut patru secțiuni: dans, teatru, interpretare vocală/ instrumentală și creații artistico-plastice.

Juriul care a evaluat performanțele elevilor cu cerințe educaționale speciale a fost constituit din: profesor LUCA MIHAELA DANA, din partea Asociației “Șanse pentru toți”, profesor psihopedagog la CSEI Nr.1 Târgu Mureș, profesor coregraf CODREANU MIHAELA de la Palatul Copiilor din Târgu Mureș, profesor universitar doctor ELENA ADRIANA TOMULEȚIU, Universitatea “Dimitrie Cantemir” Târgu Mureș, și profesor TURCU SIMONA ELENA, inspector școlar de specialitate, ISJ Mureș.

Au muncit, s-au pregătit și au ajuns pe scena festivalului un număr de 15 momente artistice. Alte 180 de momente au participat on-line la ediția a VII-a a Festivalului Național de Talente Artistice “Descopăr Frumosul Din Mine”. Cu toții au performat și au obținut un binemeritat premiul I. La fiecare secțiune, juriul a evidențiat câte un premiu de excelență pentru fiecare secțiune în parte.

Astfel, la teatru, acest premiu a fost acordat trupei “Dream Team” de la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, la secțiunea interpretare, performanța a fost atinsă de grupul vocal “Armonia”, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr.1 Târgu Mureș, la dans s-a remarcat grupul “SUNSHINE” de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.3, Reghin, iar la creații artistico-plastice, premiul cel mare a fost obținut de eleva OMEAG RAISA de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.14, Râmnicu Vâlcea.

Acțiunile și activitățile din cadrul proiectului urmăresc dezvoltarea personală a copiilor, prin folosirea formelor de manifestare artistică, stimularea motivației și a voinței copiilor cu dizabilități din alte instituții pentru a găsi noi forme de exprimare și sensibilizarea și implicarea comunității locale, județene și naționale pentru sprijinirea copiilor cu dizabilități.

Prof. psihopedagog MOLDOVAN MIHAELA ALEXANDRINA

Prof. psihopedagog ȚAMBREA MIHAELA

Lasă un comentariu