Dr. Tiberiu Bățagă, primul ortoped din România care a fost acceptat ca membru al Comitetului pentru Artroplastia de genunchi ISAKOS

Distribuie pe:

Șeful Clinicii de Ortopedie-Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, dr. Tiberiu Bățagă, a devenit primul ortoped din România care a fost acceptat ca membru al Comitetului pentru Artroplastia de genunchi ISAKOS, la cel de-al 14-lea Congres Bienal al International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine, care se desfășoară la Boston, în Statele Unite ale Americii.

“Am fost invitat să primesc mandatul de membru al Comitetului pentru Artroplastia de genunchi ISAKOS 2023-2025, într-o companie extrem de selectă, la Boston. Mi-au transmis că sunt primul ortoped român care a fost acceptat. Sper să fiu un bun deschizător de drumuri”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, doctorul Tiberiu Bățagă.

Congresul ISAKOS este considerat una dintre cele mai importante întâlniri internaționale ale specialiștilor în ortopedie din lume care oferă participanților o oportunitate unică de a împărtăși, discuta și învăța cele mai recente progrese în artroscopie, chirurgia genunchiului și medicina sportivă. Întâlnirea oferă o varietate de tehnici chirurgicale noi și de ultimă generație și abordări ale managementului clinic, combinate cu o prezentare generală a controverselor actuale în practica ortopedică.

Profesor universitar doctor Tiberiu Bățagă anunța, în luna mai, în deschiderea Cursului Internațional de Ortopedie pe care îl organizează la Târgu Mureș de opt ani, că ortopedia mureșeană a primit recunoaștere din partea a două entități mondiale ESSKA și ICRS, urmând ca în luna iunie să înceapă acreditarea ISAKOS.

“Cursul Internațional de Ortopedie de la Târgu Mureș este sub patronajul a două dintre principalele societăți internaționale care se ocupă de chirurgia genunchiului și prezervarea cartilajului, și anume ESSKA (Societatea Europeană pentru Traumatologie Sportivă, Chirurgia Genunchiului și Artroscopie) și ICRS (Societatea Internațională pentru Regenerarea Cartilajelor și Prezervarea Articulațiilor). Aceste societăți au acreditat Târgu Mureș ca centru de training, asta însemnând ambele clinici de ortopedie, și urmează ca în luna iunie, în Statele Unite, în momentul în care voi fi acceptat în cadrul Societății Internaționale de Chirurgie a Genunchiului și ISAKOS (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine), acest for va începe procesul de acreditare. Deci înseamnă că Târgu Mureș ca și centru medical pe zona de ortopedie va fi recunoscut de toate cele trei principale centre internaționale, ceea ce va deschide noi perspective din punct de vedere al educației și cercetării”, a declarat dr. Tiberiu Bățagă.

Lasă un comentariu