Prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor

Distribuie pe:

Pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în secțiunea “Transparență Decizională”, a fost postat zilele acestea un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se propune prelungirea valorificării tomatelor și în perioada 1-15 iulie 2023, inclusiv. Se propune, totodată, și modificarea termenului-limită până la data de 18 iulie 2023 inclusiv, până la care se pot depune documentele justificative la direcțiile agricole județene. Pentru cei înscriși în prezent în program, valorificarea producției trebuie realizată până la sfârșitul lunii iunie.

Măsura a fost propusă ca răspuns la solicitările reprezentanților cultivatorilor de legume, care au invocat întârzierea perioadei de fructificare a tomatelor din cauza temperaturilor fluctuante din primăvara acestui an.

Din informațiile comunicate de direcțiile pentru agricultură județene, reiese că, până la această dată, valorifică producția obținută numai circa 65% din numărul cultivatorilor înscriși în Program. În județul Mureș, anul trecut au fost în total 123 beneficiari ai Programului Tomata (dintre care 59 în ciclul 2), aflăm de la instituțiile abilitate.

Cei interesați pot consulta proiectul de Hotărâre de Guvern pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. (B.V.)

Vasile Bota

Lasă un comentariu