Campionat de fotbal - “TOȚI PENTRU SPORT”, Târnăveni

Distribuie pe:

În data de 28.06.2023, în sala de sport al Liceului Tehnologic Târnăveni, a avut loc primul campionat de fotbal organizat de Fundația Buckner, care a reunit 60 de copii de la 4 Centre de zi de pe raza județului Mureș, licențiate și coordonate de fundație.

Inițiativa, prima de acest fel, a avut ca obiectiv crearea unui cadru în care copii din diverse comunități marginalizate din județul Mureș să se întâlnească, să socializeze, să își arate abilitățile și să își lărgească orizonturile. La campionat au participat în total 60 de jucători organizați în echipe de la fiecare dintre cele 4 Centre de zi: din Târnăveni, din satul Ormeniș, din comunele Zagăr și Sânpetru de Câmpie, care s-au confruntat într-un cadru competitiv, prietenos și plin de energie.

Jucătorii au fost susținuți de un grup de majorete, precum și de colegii lor, cadre didactice, părinți și antrenori, grupul de participanți numărând în jur de 100 de persoane. La finalul campionatului, câștigătorilor li s-au oferit diplome și premii într-un cadru festiv.

Deoarece mișcarea și sportul sunt la fel de importante ca și educația prin artă și prin experiențe cât mai diverse, pentru copiii de la centre au fost organizate vizite și la expoziția “Sufletul nu are bariere” de la Centrul Cultural din Târnăveni din cadrul proiectului “Educând prezentul, pregătim viitorul”, precum și la Fabrica de ventilatoare RUCK din Târnăveni, unde ei au avut ocazia să învețe despre componentele ventilatoarelor și despre modul lor de asamblare.

“Ne-am bucurat de o zi extraordinară cu copiii. Pentru unii ca ei, care locuiesc în comunități izolate, este important să creem oportunități în care să descopere lumea din jurul lor și să experimenteze lucruri noi. Dincolo de serviciile sociale oferite și de îmbunătățirea performanței școlare, lucruri la care lucrăm în fiecare zi la centre, noi ne propunem să formăm oameni care să își atingă potențialul, care să aibă cunoștințe generale bogate și păreri proprii, informate și ancorate în realitate. După experiența frumoasă de azi sperăm să ne revedem la toamnă, în Târgu Mureș, la un eveniment similar și cu o atmosferă la fel de frumoasă.” a declarat Moldovan Dragoș Dacian, Președintele Fundației Buckner, inițiatorul acestui proiect.

Lasă un comentariu