În parohia Sâncraiu de Mureș II, Curs de prim-ajutor

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Sâncraiu de Mureș II s-a desfășurat, zilele trecute, un curs de prim-ajutor dedicat persoanelor de toate vârstele, care au dorit să se inițieze în aplicarea tehnicilor specifice. Cursul a fost susținut de voluntarii Asociației Filantropia Ortodoxă - Filiala Gherla, îndrumați de către preotul Horea Baciu (asistent medical), coordonator de programe.

De asemenea, în mijlocul participanților s-a aflat părintele Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș, care a apreciat interesul organizatorilor și al participanților de a se familiariza cu principalele manevre de prim-ajutor pe care le putem aplica în situații mai mult sau mai puțin grave. De asemenea, părintele inspector a subliniat necesitatea ca în biserică să fie prezente cât mai multe persoane care dețin competențe în acordarea primului ajutor, având în vedere specificul celor care participă frecvent la sfintele slujbe.

Inițiativa acestei acțiuni aparține parohiei Sâncraiu de Mureș II și are ca scop inițierea participanților în tehnicile de acordare a primului ajutor esențial. Având la îndemână materialele necesare, participanții au putut experimenta, în urma însușirii unor principii conceptuale, ce presupune acordarea primului ajutor și modul în care pot fi de folos celor în nevoie.

Acțiunea se înscrie în campania demarată în diferite parohii, încă din anul 2022, de către Asociația Filantropia Ortodoxă - Filiala Gherla, sub genericul “Învață să acorzi primul ajutor”. Pe această cale, mulțumim pentru susținere, colaborare și implicare primarului Petru Ionuț Budian, Primăriei și Consiliului local Sâncraiu de Mureș și prof. Carmen Angela Nicoară, directorul Școlii Gimnaziale din Petelea.

Pr. Ionuț Timoce, Parohia Ortodoxă Sâncraiu de Mureș

Lasă un comentariu