Recordul de asistență la un Campionat European Under 21 a fost doborât

Distribuie pe:

Campionatul European UEFA Under-21 din Georgia și România a devenit ediția EURO U21 cu cei mai mulți spectatori de până acum. O nouă bornă a fost stabilită după ce o asistență de 44.338 de spectatori a fost înregistrată pentru meciul din sferturile de finală dintre Georgia și Israel, de pe stadionul Paichadze din Tbilisi, cea mai mare prezență la un meci din istoria finalelor EURO U21 masculin. Un total de 250.746 de spectatori au urmărit până acum meciurile de la această ediție a EURO U21, doborând recordul anterior de 243.995 stabilit în Polonia, în 2017. La Tbilisi, s-au înregistrat cele mai mari asistențe din istoria turneului final. Un prim record a fost stabilit în ziua a 2-a a turneului, când 41.887 de spectatori au urmărit egalul 2-2 al Georgiei cu Belgia, iar apoi borna a fost ridicată, când 43.043 au urmărit partida Georgia - Țările de Jos, 1-1, tot pe stadionul Paichadze. După meciul disputat sâmbătă seara, recordul a fost doborât din nou! Înainte de acest turneu, cea mai mare prezență la un meci EURO U21 masculin a fost înregistrată la finala EURO U21 din 1996 dintre Spania și Italia, meci disputat pe Olímpico de Montjudi din Barcelona, când au fost prezenți 35.500 de spectatori ce au văzut Italia câștigând cu 5-4 la penalty-uri, după ce scorul a fost 1-1 la finalul celor două reprize de prelungiri. În România, la ediția din acest an, cea mai mare asistență a fost la meciul România - Spania, 0-3, disputat în prima zi a turneului, când au fost prezenți pe stadionul Steaua 21.227 de spectatori! În România s-a mai jucat miercuri, semifinala, tot pe stadionul Steaua, unde Spania a învins Ucraina, scor 5-1. Tot aici e posibil să se joace și meciul de baraj pentru al treilea loc calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

CS United Galați și-a aflat adversarii din UEFA Futsal Champions League!

Noul sezon al UEFA Futsal Champions League a plecat la drum, miercuri, 5 iulie, când a fost programată tragerea la sorți a turului preliminar și a Main Round-ului. În urma tragerii la sorți, de la Nyon, United Galați a fost repartizată în Grupa 4 - Ruta A a Main Round-ului. Aceasta este alcătuită din: SL Benfica (POR), Futsal Klub Dobovec (SVN) - gazda meciurilor din grupă, United Galati (ROU) și Etoile Lavalloise (FRA). Meciurile din etapa de Main Round vor avea loc în perioada 24-29 octombrie. Primele 3 clasate din cele 4 grupe din Main Round - Ruta A se vor califica în Elite Round. Alături de aceasta se vor califica în Elite Round câștigătoarele celor 4 grupe din Main Round - Ruta B. CS United Galați, campioana României, va reprezenta futsalul românesc pentru al treilea an consecutiv în cea mai importantă competiție intercluburi din futsalul mondial.       

Mondialele de Orientare de la Baia Mare

Peste 400 de concurenți din 41 de țări participă, în aceste zile, la Baia Mare și Cavnic, la Campionatul Mondial de Orientare Sportivă pentru Tineret (sportivi cu vârsta sub 20 de ani). Joi a fost zi de pauză, după ce luni, marți și miercuri au avut loc probele de sprint, cele de medie distanță (4,9 km masculin și 4 km la feminin), precum și cele de ștafetă mixtă. România este reprezentată de 6 băieți și 6 fete, cele mai bune rezultate fiind obținute de băimăreanul Cătălin Vădean, locul 39 la sprint și locul 31 la medie distanță, din 180 de concurenți. La medie distanță, la masculin, victoria a revenit suedezului Hannes Mogensen, iar la feminin s-a impus elvețianca Henriette Radzikowski, în timp ce la sprint, medaliile de aur au fost câștigate de germanul Anselm Reichenbach, respectiv Rita Maramarosi, din Ungaria. La ștafetă mixtă, România a terminat pe 22, medaliile de aur revenind Ungariei, iar cele de argint și bronz fiind adjudecate de Norvegia și Finlanda (foto). Astăzi, 7 iulie, sunt programate probele de lungă distanță, iar sâmbătă, cele de ștafetă masculin și feminin. Competiția de la Baia Mare este organizată de clubul local CS Electrosistem, în colaborare cu Federația Română de Orientare și Federația Internațională de specialitate.

Anglia - Spania, finala EURO U21

Echipa națională U21 a Spaniei a învins, miercuri seara, pe stadionul Steaua, scor 5-1, echipa națională U21 a Ucrainei, în a doua semifinală a Campionatului European U21 și s-a calificat în finala competiției, unde va întâlni Anglia. Reprezentativa Angliei s-a calificat în finala Campionatului European, după ce a învins-o pe Israel cu scorul de 3-0, în prima semifinală a competiției. Finala dintre Anglia și Spania se dispută sâmbătă, pe Adjarabet Arena, din Batumi, de la ora 19.00.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu