22 iulie 2023 - ziua de naștere a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Distribuie pe:

Cu acest prilej, în timpul Sfintei Liturghii săvârșite la Catedrala Patriarhală va fi rostită o rugăciune specială de mulțumire pentru binefacerile aduse Bisericii Ortodoxe Române prin activitatea prolifică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După Sfânta Liturghie, de la ora 11.00, la Catedrala Patriarhală va fi săvârșită o slujbă de Te Deum, ca semn liturgic de recunoștință pentru împlinirile din viața Bisericii și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Începând cu ora 12.00, la Palatul Patriarhiei, va avea loc un scurt moment aniversar în timpul căruia vor fi prezentate mesajele de felicitare trimise din partea autorităților de Stat centrale și locale, precum și ale altor instituții publice.

La toate aceste momente aniversare vor participa ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanți ai autorităților de Stat, personalități ale vieții publice românești, membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, clerici și mireni.

Mesajele de felicitare pot fi înmânate direct la Cabinetul Patriarhal sau trimise la adresa de e-mail: cabinet.patriarhal@patriarhia.ro.

Menționăm că ziua de sărbătorire oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este cea de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (2007).

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Lasă un comentariu