Ne-am interesat pentru dumneavoastră -  Semnarea cererilor pentru subvențiile APIA din acest an

Distribuie pe:

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat, recent, că fermierii și crescătorii de animale care solicită anul acesta subvențiile agricole din vegetal și zootehnie trebuie să-și semneze cererile unice de plată până în 30 septembrie, cererile nesemnate urmând să fie excluse de la plata subvențiilor aferente acestui an.

Cererile de plată vor fi tipărite la centrele județene/locale APIA, inclusiv angajamentele și declarațiile la cerere. Acestea, împreună cu declarația privind acordul fermierului de închidere a cererii de către funcționarul centrului APIA, vor fi semnate ulterior de către solicitanți, până la data de 30 septembrie 2023, este informația obținută de Agroinfo de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

În județul Mureș, în perioada 1 martie - 9 iunie 2023, au fost depuse 22 300 cereri de plată, pentru o suprafață de 264 340, 75 hectare, am aflat de la CITIRIGĂ Constantin, consilier juridic și responsabil relații cu presa în cadrul APIA Mureș.

Conform cifrelor înregistrate în ultimii ani la nivel național, se constatată un ascendent în ceea ce privește asocierea fermierilor și comasarea terenurilor. Faptul e îmbucurător. În țările Uniunii Europene asociațiile profesionale și sindicatele agricole sunt o forță, însă la noi, în România, țară aflată într-o continuă tranziție, încă există dezbinare. Fermierii trebuie să conștientizeze importanța organizațiilor profesionale pentru ca breasla agricultorilor să devină un partener de discuții cu autoritățile centrale și locale, capabilă să apere interesele celor care muncesc în agricultură. (B.V.)

Vasile Bota

Lasă un comentariu