Activități pe linia prevenirii consumului de droguri, la Festivalul Văii Nirajului

Distribuie pe:

Polițiștii de la prevenire, siguranță școlară și colegii din Miercurea Nirajului au răspuns cu bucurie invitației de a participa la Festivalul “Văii Nirajului”, organizat de Primăria din localitate.

Echipa noastră a discutat cu cei peste 100 de participanți, fie ei adolescenți sau adulți, despre cauzele și consecințele consumului de droguri, despre importanța relațiilor intrafamiliale sănătoase, bazate pe comunicare și susținere. Toți cei prezenți au avut șansa de a adresa întrebări legate de consumul de substanțe psihoactive sau de a asculta și învăța din lecțiile oferite.

Un rol semnificativ în cadrul activităților l-a avut povestea unui tânăr care, din cauza dependenței de droguri, a petrecut o perioadă în închisoare.

La finalul activității, au fost utilizați ochelarii de simulare a efectelor consumului de substanțe psihotrope, pentru a spori conștientizarea a ceea se află Dincolo de Aparențe.

Mulțumim pentru invitație! Doar împreună putem construi legături solide, pentru un viitor cât mai sigur pentru copiii noștri.

Lasă un comentariu