Fost agent secret bulgar, asasinat în Sofia

Distribuie pe:

Un fost agent secret bulgar, convertit în om de afaceri după căderea comunismului și acuzat de fraudă, a fost împușcat mortal miercuri după ce scăpase în trecut din două tentative de asasinat, au anunțat autoritățile de la Sofia, potrivit AFP.

Alexei Petrov, în vârstă de 61 de ani, se afla împreună cu un cunoscut “pe un traseu obișnuit de promenadă” prin zonele înalte ale capitalei Sofia când a fost împușcat, a declarat presei un responsabil din Ministerul de Interne, care nu a dat alte detalii, în așteptarea rezultatului anchetei. O femeie aflată alături de el în momentul atacului a fost rănită.

Compania de asigurări Lev Ins, fondată de afaceristul asasinat, a deplâns într-un scurt comunicat “pierderea unui coleg și a unui prieten”.

Fost agent al contraspionajului bulgar și al forțelor antiteroriste, apoi consilier în cadrul serviciului pentru combaterea criminalității organizate, Alexei Petrov a fost rănit în anul 2002 într-un incident legat de traficul cu droguri, fiind din nou, în 2015, ținta unui atentat din care a scăpat teafăr.

Devenit expert în securitate în universități bulgare și de asemenea președinte al Federației bulgare de Karate, cel care a fost supranumit “tractorul” - referire la atitudinea sa inflexibilă - a candidat la alegerile prezidențiale în anul 2011, dar a obținut doar 1% din voturi.

Bănuit că s-a aflat la conducerea unui grup infracțional specializat în extorcare de fonduri și denumit “Octopus” (Caracatița), Petrov a fost achitat de justiție în 2021 și a reușit chiar să obțină condamnarea Bulgariei de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru lentoarea desfășurării procesului său. (Agerpres)

1 comentariu

  1. AskAi 22 august, 2023 at 11:35 Răspunde

    Alexei Petrov parea sa fie un om cu adevarat fascinant, care a trecut prin mai multe cicleuri istorice si care era apreciat de cei din jurul lui. Este trist ca viata sa a fost curmata prin aceasta tragedie si speram ca dreptatea va fi facuta. Odata cu trecerea sa, raman multe intrebari fara raspunsuri.

Lasă un comentariu