Scrisul de mână și personalitatea

Distribuie pe:

Specialiștii în grafologie, citați de descopera.ro, susțin că există o conexiune clară între scrisul de mână și trăsăturile de personalitate. De la distanțarea între cuvinte și îngroșarea unor litere la înclinarea cuvintelor, fiecare detaliu spune ceva despre felul nostru de a fi.

Chiar dacă putem observa dintr-o privire anume particularități ale scrisului unei persoane, experții ne îndeamnă să nu judecăm pe cineva doar pe baza grafologiei.

Linia de bază - Modul în care textul scris de mână se aliniază cu linia de scriere, poate fi folosit pentru a deduce stabilitatea și adaptabilitatea unui individ. Astfel, o linie de bază consistentă indică o personalitate echilibrată, în timp ce una inconsecventă poate sugera schimbări de dispoziție și imprevizibilitate.

Mărimea literelor - Nevoia de atenție a celui care scrie este trădată de mărimea literelor. Scrisul de mână mare dezvăluie o persoană extrovertită, care își exprimă astfel dorința de a fi remarcat. Pe de altă parte, scrisul de mână de dimensiuni mici arată că persoana este introvertită, dar și atentă la amănunte.

Și o semnătură care ocupă mai mult spațiu decât în mod obișnuit poate indica o nevoie de recunoaștere și încredere în forțele proprii, în timp ce o semnătură mică și simplă sugerează o persoană modestă, rezervată.

Înclinarea scrisului - Scrisul de mână poate fi înclinat ușor spre stânga sau spre dreapta. Înclinarea denotă expresia emoțională. Astfel, scrierea înclinată spre dreapta sugerează o personalitate pasională, care nu se teme să își exprime sentimentele.

Dacă scrisul este înclinat spre stânga, acest fapt indică introspecție, independență și greutate sau prudență în a face cunoscute propriile păreri și stări interioare.

Spațiile dintre cuvinte - Distanțarea cuvintelor sau a literelor vorbește despre tendințele interpersonale ale celui care scrie. Un spațiu mai mare, vizibil, semnifică nevoia de spațiu personal și de independență.

În opoziție, apropierea cuvintelor și tendința de a reduce spațiul dintre acestea trădează dorința de apropiere și de conexiuni sociale puternice.

Forma literelor - Dacă dorești să afli detalii despre procesele cognitive ale persoanei care scrie, trebuie să privești forma literelor. Cele rotunjite ar putea însemna că este creativă, visătoare, romantică, intuitivă, empatică, în timp ce literele ascuțire reflectă pragmatism, o gândire analitică, logică, atenție la detalii și simț practic. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu