Târgu Mureș: Blocul din str. Cisnădiei nr. 13, avariat de explozia din 2014, va fi reabilitat din banii primăriei

Distribuie pe:

Joi, Consiliul Local Târgu Mureș va dezbate, în vederea adoptării, un proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului  tehnic  pentru repararea și consolidarea blocului din str. Cisnădiei nr. 13 și mansardarea blocurilor din str. Cisnădiei nr. 13-15. Este vorba de o investiție care urmărește, în primul rând, reabilitarea blocului de patru etaje din Cisnădiei 13 care a fost grav afectat de explozia din 2014. Proiectul acestei lucrări a fost finalizat și predat Primăriei Târgu Mureș în luna iunie a acestui an.

“În data de 13.12.2014, din cauza unei defecțiuni la instalația de gaze naturale existentă la unul dintre apartamentele de la nivelul IV, s-a produs o explozie în urma căreia au fost afectate spațiile comune de la etajul IV, un apartament de la etajul III și casa scării. Având în vedere faptul că de la data producerii evenimentului și până în prezent au trecut aproape 9 ani, iar 5 apartamente și 2 garsoniere sunt în continuare nelocuibile, s-a considerat oportună executarea lucrărilor de consolidare a blocului și ulterior de mansardare”, se arată în documentele care însoțesc proiectul de hotărâre.

Prin realizarea obiectivului de investiții se dorește restaurarea blocului din str. Cisnădiei nr. 13, asigurarea siguranței în exploatare, îmbunătățirea condițiilor de viață și de siguranță a locuitorilor și crearea de noi spații locative prin mansardare peste ambele tronsoane din str. Cisnădiei nr. 13-15. Prin lucrările propuse se urmărește  remedierea zonei afectate de explozia din anul 2014, refacerea planșeului peste camera din colț afectată de explozie, refacerea pereților despărțitori interiori, tâmplăriile și instalațiile interioare afectate, desființarea învelitorii existente, desființarea șarpantei existente cuprinzând ambele tronsoane din str. Cisnădiei nr. 13-15 în vederea mansardării și realizarea mansardării celor două tronsoane prin dispunerea unei structuri ușoare (de lemn).

De asemenea, prin acest proiect de hotărâre, investiția va fi declarată de utilitate publică de interes local. Investiția, în valoare de  5.006.407,24 lei, inclusiv TVA, va fi finanțată din bugetul local al Municipiului Târgu Mureș. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu