Veste bună pentru locuitorii din Grebenișu de Câmpie. Încep lucrările de introducere a apei

Distribuie pe:

Locuitorii din Grebenișu de Câmpie sunt cu un pas mai aproape de a-și vedea visul cu ochii, și anume introducerea apei potabile în comună. Ieri, deputatul PSD de Mureș, Dumitrița Gliga, a anunțat faptul că “au fost deja descărcate țevile, în total vor fi 21 km, pentru că se dorește ca lucrarea să înceapă în perioada imediat următoare. Este vorba despre proiectul “Gospodărie de apă și rețea de distribuție Grebenișu de Câmpie”, respectiv realizarea gospodăriei de apă Grebenișu de Câmpie, a conductelor de transport și a rețelei de distribuție localitate”.

Lucrarea, în valoare de 19.572.607 lei, este executată de asocierea LAS PROM SRL (lider al asocierii), MONTREPCOM SRL, GEIGER TRANSILVANIA SRL.

Pe rețeaua de distribuție s-au prevăzut următoarele construcții anexă: 515 branșamente noi, 79 cămine vană, un cămin prevăzut cu echipament pentru monitorizarea presiunii, două cămine prevăzute cu reductor de presiune, 34 de hidranți.

Cotidianul “Cuvântul liber” a relatat, în numeroase rânduri, despre calvarul mureșenilor din zona de câmpie, care an de an suferă din cauza lipsei apei potabile. După ani mulți de speranță, mult așteptatul proiect al magistralei de apă Luduș - Grebenișu de Câmpie se află acum în construcție. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu