Reghin - “Avioane și aviatori în nord-estul Transilvaniei - 1944”

Distribuie pe:

Azi, 23 septembrie, la ora 16, are loc vernisajul expoziției “Avioane și aviatori în nord-estul Transilvaniei - 1944”, organizată de dl Daniel Georgiu, Asociația Prospectorii Istoriei și dl George Marinescu, Complexul Muzeal Bistrița Năsăud, în colaborare cu Muzeul Etnografic “Anton Badea” și Municipiul Reghin.

Expoziția reconstituie o secvență din istoria locală, cu informații și exponate relevante referitoare la luptele aeriene care au avut loc deasupra Reghinului, în contextul atacului aviației americane asupra aerodromurilor Mociar, Luieriu si Budacu (Bistrița), la 31 august 1944.

“Avioane și aviatori în nord-estul Transilvaniei cuprinde o descriere a evenimentelor petrecute pe cele trei aerodromuri militare, prilejuite de momentul 23 august 1944, din istoria celui de-al Doilea Război Mondial, când în România s-a schimbat cursul războiului, și care prezintă mărturiile, relatările unor aviatori cunoscuți, aflate din jurnalele de front, obiectele găsite și machete de avioane care refac firul întâmplărilor și redau realitatea unor fapte și expriențe umane deosebite” precizează organizatorii.

Expoziția este găzduită de Muzeul Etnografic “Anton Badea”, strada Vînătorilor nr. 51 și va fi deschisă publicului până la primăvara anului viitor. (foto - Muzeul Etnografic)

Ileana Sandu        

Lasă un comentariu