ISU Mureș la datorie

Distribuie pe:

Din data de 29 septembrie a.c., până în dimineața zilei de ieri, 02 octombrie, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 171 situații de urgență și anume 8 incendii dintre care 7 produse în urma aprinderii vegetației uscate sau a deșeurilor menajere, 3 accidente rutiere, o misiune pirotehnică, 6 alte situații de urgență și 153 misiuni medicale SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni ale echipajelor operative, amintim:

* Vineri, 29 septembrie, în jurul orei 9.00, pompierii Punctului de Lucru Luduș au intervenit în localitatea Roșiori, comuna Sânger, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, în colaborare cu SVSU Luduș, la un accident rutier în care a fost implicat un singur autoturism cu 4 ocupanți, răsturnat în afara părții carosabile. La fața locului a fost alocat de asemenea un echipaj medical SAJ și elicopterul SMURD. Femeia în vârstă de 80 de ani, cod roșu medical, suferind multiple traumatisme, a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la UPU Târgu Mureș, iar o altă persoană implicată, căreia i-au fost acordate îngrijiri medicale la fața locului a fost transportată la spital de către ambulanța SMURD B2. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor și cele de îndepărtare a efectelor negative generate de accident.

* Tot vineri, în jurul orei 11.30, pompierii Punctul de Lucru Luduș, în colaborare cu SVSU Luduș au intervenit la un accident rutier produs la km 21 al Autostrăzii A3, pe raza localității Iernut. În accident a fost implicat un autoturism aflat pe banda de urgență ca urmare a unei avarii și un autoturism care se deplasa pe prima banda, șoferul autoturismului staționat fiind lovit de acesta. Bărbatul a fost preluat în stare gravă (cod roșu medical) de elicopterul SMURD și transportat la UPU Târgu Mureș. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor și cele de îndepărtare a efectelor negative generate de accident, în vederea deblocării circulației.

* De asemenea, vineri, 29 septembrie, în jurul orei 13.30, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs în municipiul Târgu Mureș, la intersecția Bulevardului 1 Decembrie 1918 cu strada Lalelelor. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la sosirea forțelor la fața locului constatându-se faptul că în cadrul accidentului au fost implicate un autoturism și o motocicletă. Conducătoarea motocicletei a fost preluată de urgență de echipajul SMURD și a fost transportată suferind leziuni, la UPU Târgu Mureș. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor și cele de îndepărtare a efectelor negative generate de accident, în vederea deblocării circulației.

* În seara zilei de sâmbătă, 30 septembrie, în jurul orei 21.00, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o autospecială SMURD C1 - Terapie Intensivă Mobilă, în localitatea Livezeni, în urma producerii unui incendiu la nivelul unui magazin de materiale de construcții. La sosirea forțelor la fața locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, echipajele acționând pentru localizarea, limitarea propagării și lichidarea incendiului care a afectat o suprafață de circa 250 mp. În urma producerii unei explozii la nivelul unei butelii, o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 90 de ani suferit arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corporală, fiind preluată în stare gravă (cod roșu medical) de echipajul SMURD C1 și transportată de urgență la UPU Târgu Mureș.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

* Duminică, 1 octombrie, în jurul orei 14.30, echipa pirotehnică a ISU Mureș a intervenit în localitatea Oarba de Mureș, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unor muniții descoperite de cetățenii din zonă. În urma executării misiunii, pompierii au identificat 150 de elemente de muniție și 704 cartușe de infanterie de calibru 7,92, care au fost transportate și depozitate în siguranță.

Compartiment Informare și Relații Publice

Sergent major Oltean Georgiana

Lasă un comentariu