Peste 200 de participanți la evenimentul “Plimbare cu Bicicleta în jurul orașului Târgu Mureș”

Distribuie pe:

Luna octombrie a început cu un eveniment plin de energie la Târgu Mures - o plimbare cu bicicleta în jurul orașului Târgu Mureș. Evenimentul a fost organizat de Mureș Runners, una dintre cele mai active asociații neguvernamentale din Transilvania.

Traseul gândit de organizatori a străbătut zona periurbană a municipiului, pornind de la complexul Weekend, către cartierul Aleea Carpați și localitățile Chinari și Glodeni, cu întoarcere pe malul stâng al Mureșului.

Laura Cioca, organizator Mures Runners, a declarat: “Încurajăm mișcarea, pentru că vedem beneficiile acesteia. Sportul înseamnă o viață activă și o comunitate efervescentă. Așa am crescut o adevărată familie, Mureș Runners, alături de care organizăm evenimente pentru comunitatea locală din Mureș. Dincolo de concursurile specializate, Mureș 24H și Mureș Half Marathon, încurajăm mișcarea pentru sportivi de toate vârstele, indiferent de nivelul de antrenament sau de experiență”.

Lorena L., participantă la eveniment, a declarat: “Comunitatea are nevoie de astfel de evenimente, de mișcare și socializare. A fost o experiență minunată, pe un traseu care pune în valoare zone din jurul orașului Târgu Mureș și care ne-a dat ocazia să vedem că se poate pedala în natură chiar aici, acasă.”

Mihai Cengher, președintele Asociației Mureș Runners: “Dorim să organizăm evenimente de acest tip pentru că avem nevoie de un stil de viață sănătos. Am avut ocazia să ne întâlnim astăzi cu sportivi de performanță dar și cu târgumureșeni care descoperă pentru prima dată bucuria mișcării în natură. Ne bucurăm să vedem că evenimentul a fost prietenos pentru părinții cu copii - am avut la start peste 70 de copii, cu vârste începând de la 4 ani. Vom continua să organizăm evenimente pentru toți cei care vor să facă mișcare și să se bucure de frumusețile locale.”

Lasă un comentariu