LA LOTERIA VIZELOR PENTRU AMERICA SE POT ÎNSCRIE ȘI ROMÂNII CARE NU AU PAȘAPORT!

Distribuie pe:

Departamentul de stat al Statelor Unite ale Americii a anunțat începerea programului Diversity Visa DV-2025 (cunoscut sub numele de Loteria Vizelor) pentru români, cu termen-limită de depunere a cererilor până la 7 noiembrie 2023, ora 19.

Românii interesați trebuie să știe că, spre deosebire de anii precedenți, când participanților li se cerea să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în program, din acest an, solicitanții nu mai trebuie să dețină un pașaport valabil la data înregistrării. Programul DV-2025 se desfășoară exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea, cererile neputând fi depuse în alt format decât cel menționat. Cererile de înscriere se depun pe site-ul dvprogram.state.gov, iar depunerea lor nu este condiționată de plata vreunei taxe. Se permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere, participanții care trimit mai multe cereri fiind declarați ineligibili pentru acordarea unei vize de tip Diversity Visa-DV.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să furnizeze în cererea lor o fotografie recentă, realizată în ultimele șase luni. Candidații care trimit fotografii pe care le-au mai folosit anterior în alte cereri în cadrul programului vor fi considerați ineligibili. Începând cu 4 mai 2024, toți participanții vor avea posibilitatea să verifice electronic informații despre viză. (L.P.) (Sursa foto: pixabay.com)

Lasă un comentariu