Expoziție de artă la Palatul Administrativ din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Începând cu data de 4 octombrie 2023, holul Palatului Administrativ din Târgu Mureș, sediul administrativ al Consiliului Județean Mureș și al Prefecturii Mureș, găzduiește expoziția de lucrări de artă realizate de copiii beneficiari ai Centrului de zi Buckner din Târnăveni.

Holul Palatului Administrativ este ultimul și cel mai prestigios punct al expoziției itinerante care a mai cuprins locații din Gâmbuț, Iernut și municipiul Târnăveni. Lucrările realizate de către 20 de elevi clasele V-VIII provenind din familii vulnerabile de pe raza municipiul Târnăveni sunt rezultatul muncii tinerilor artiști sub atenta coordonare a doi artiști cunoscuți pe plan local și județean: Astalus Ioan și Șutu Viorica, realizate fiind în perioada 20-25 august, în cadrul unei tabere de artă organizate în localitatea Gâmbuț, comuna Bichiș, județul Mureș. Tabăra a fost structurată pe ateliere în care au fost dezvoltate aptitudinile participanților în domeniul sculpturii lemnului, al pietrei, al olăritului, picturii și modelării fierului. Tabăra și expoziția itinerantă ce a urmat-o și-au propus să constituie un punct de pornire pentru relansarea interesului în ceea ce privește cultura și tradiția populară.

Tabăra de artă a fost finanțată în procent de 90% printr-o subvenție obținută de la Consiliul Județean Mureș, în sesiunea de selecție a propunerilor de proiecte în vederea acordării finanțărilor nerambursabile din domeniul cultură din 2023.

Lucrările copiilor, cuprinzând picturi pe pânză, vase din lut, sculpturi, elemente decorative pentru casă sau pentru curte și elemente din metal, vor fi expuse în holul Palatului Administrativ până în data de 09.10.2023.

Lasă un comentariu