Tabăra de pictură din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Sfârșitul de septembrie însorit a adunat un grup numeros de pictori în tabăra de la Casa de Cultură “Mihai Eminescu” din Târgu Mureș. Președintele AAP Mureș, Czirjék Lajos, a rezolvat condiții foarte bune pentru pictură. Soarele generos a trimis și el, prin ferestre, multă lumină! Acum, picturile sunt expuse în acea sală unde s-au creat și așteaptă vizitatori timp de două săptămâni.

La tabără au venit și pictori din Ploiești, Cluj, Câmpeni, Târnăveni, Reghin, Baia Mare. Și ei au contribuit mult la atmosfera plăcută care a fost. Prezența pictorilor veniți din alte localități este încă o dovadă că atmosfera și colegialitatea de la AAP Mureș sunt foarte bune.

Vernisajul a fost prezentat de doamnele Liliana Lazăr (vice președinte) și de Iuliana Marin (administratorul asociației). Președintele Czirjék a fost plecat în Ungaria la alte activități. Pictorii îi mulțumesc și pe această cale pentru toate eforturile care le face pentru asociație. Acum, pregătește o altă tabără.

Păcat, însă, că o clădire atât de frumoasă, precum este Casa de Cultură “Mihai Eminescu”, nu primește oaspeți într-o stare bună pentru că are nevoie mare de reparații.

Poate că până la anul viitor va avea loc așteptata schimbare!

Maria Dobroiu

Lasă un comentariu