Târgu Mureș: Încep lucrările pe strada Gheorghe Doja. Restricții și trafic deviat

Distribuie pe:

La sfârșitul acestei săptămâni, pe strada Gheorghe Doja din Târgu Mureș încep lucrările pentru implementarea proiectului “Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest - Centru a municipiului Târgu Mureș”. Prin “redesenarea” străzii Ghe. Doja, se va asigura o bandă de circulație exclusivă pentru autobuze. Până la finalizarea tronsoanelor 3 și 6 din varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureș, banda dedicată autobuzelor va putea fi folosită și de autoturisme, au transmis reprezentanții primăriei care au specificat că această condiție a fost impusă atât de Poliția Rutieră, cât și de Agenția de Protecție a Mediului.

Proiectul prevede lucrări pe o lungime de 3,87 kilometri din strada Gheorghe Doja între Piața Victoriei (Mureș Mall) și strada Recoltei. Partea dintre strada Recoltei și ieșirea din oraș de la Combinatul Azomureș nu a putut fi cuprinsă în proiect pentru că la data realizării studiilor, această porțiune se afla în garanție în urma lucrărilor care au avut loc aici și nu putea face obiectul altei intervenții.

Valoarea lucrărilor este de 52,5 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional (POR) și din bugetul local.

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută ieri, că “vom începe una din cele mai importante investiții de infrastructură din oraș. Este vorba de reamenajarea străzii Gheorghe Doja. Vom reduce timpii de deplasare a autobuzelor astfel putem să încurajăm cetățenii să folosească transportul în comun. Această lucrare va schimba fața orașului. Se vor crea atât benzi dedicate transportului în comun, cât și piste de biciclete, dar și trasee de deplasare confortabile pentru pietoni. Important este să diminuăm traficul. Lucrările au termen de execuție de 12 luni, dar executanții vor depune eforturi ca lucrarea să fie finalizată în iunie 2024. Mai trebuie ca Poliția Rutieră să acorde avizul, astfel că în acest weekend demarează lucrările pe două tronsoane”.

Circulația rutieră va fi îngreunată astfel că s-au luat măsuri în vederea devierii traficului. Cele două porțiuni pe care vor începe lucrările sunt: Piața Gării - Piața Victoriei pe partea dreaptă - sensul de mers spre centru și intersecția str. Ghe Doja cu str. Recoltei și str. 8 Martie până la intersecția cu str. Bega, pe partea dreaptă - sensul de mers spre centru.

Iată care vor fi restricțiile de trafic:

Tronsonul 1 Piața Gării - Piața Victoriei, pe partea dreaptă - sens de mers spre centru

Traficul rutier se va desfășura dinspre Gara Mare spre intersecția cu Mureș Mall, pe benzile paralele lucrărilor;

Circulația dinspre centrul orașului spre Combinat se va desfășura pe rutele alternative străzii Ghe. Doja, după cum urmează:

Str. Liviu Rebreanu (de la intersecția cu str. Dorobanților spre Gara Mare se instituie 2 sensuri de mers spre Combinat și 1 sens spre str. Dorobanților, respectiv str. Lavandei);

Str. Libertății se instituie sens unic de la intersecția cu str. Cuza Vodă și până la intersecția cu str.

Nicolae Bălcescu, sensul de mers spre Aeroclub;

Str. Rodnei se interzice virajul la stânga, fiind permis virajul la dreapta și înainte, dar se instituie și dublu sens dinspre str. Ghe. Doja înainte spre Liviu Rebreanu;

Se instituie intersecție cu sens giratoriu pe str. Cuza Vodă cu Iuliu Maniu (Panov);

Se instituie intersecție cu sens giratoriu pe str. Libertății intersecție cu str. Nicolae Bălcescu.

Tronsonul 2 de la intersecția str. Ghe Doja cu str. Recoltei și str. 8 Martie până la intersecția cu str. Bega, pe partea dreaptă, sensul de mers spre centru Traficul rutier se va desfășura în dublu sens, pe benzile paralele lucrărilor;

Pe str. Ghe Doja, intersecția cu str. 8 Martie și str. Recoltei va fi montat un sens giratoriu provizoriu;

Pe str. Recoltei se instituie sens unic pe sensul de mers de la str. Dezrobirii spre str. Ghe Doja;

Traficul de mare tonaj va fi redirecționat astfel:

Înspre Acățari, de pe drumul european E 60, din localitatea Ungheni;

Pe raza municipiului sensul de mers spre Reghin de pe str. Ghe Doja, obligatoriu stânga, pe str. Rampei;

Pe raza municipiului, sensul de mers spre Combinat: de pe str. Libertății, Dezrobirii, str. Recoltei, cu ieșire pe str. Gheorghe Doja.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu