Pași noi în vederea reabilitării Sălii Sporturilor din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Sala Sporturilor “Simon Ladislau” din Târgu Mureș urmează să între într-un amplu proces de reabilitare, însă până la realizarea lucrărilor necesare mai trebuie făcuți câțiva pași. Conform directorului executiv al Direcției Județene de Sport Mureș, Iuliana Rus, Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) a fost depusă la Agenția Națională pentru Sport, urmând ca apoi să fie depuse documentele pentru finanțarea lucrărilor prin POR.

Este vorba despre un proiect, în valoare de 2.815.000 Euro, prin care Sala Sporturilor va fi modernizată  în vederea creșterii eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei.

Conform memoriului tehnic ar urma să fie executate lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; schimbarea ușilor și ferestrelor cu  unele eficiente energetic;  lucrări la sistemul de încălzire; montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii; lucrări de instalare/reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare; înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED; refacerea în întregime a instalației electrice;  montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice, și instalarea unor sisteme de management energetic integrat, precum sisteme de automatizare; dotări cu utilaje, echipamente tehnologice și funcționale.

De asemenea, proiectul prevede și montarea a trei stații de încărcare electrice.

Acest proiect s-a bucurat de susținerea târgumureșeanului Thomas Moldovan, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS) (secretar de stat în fostul Minister al Tineretului și Sportului, transformat în ANS). (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu