Un șurubar “dăștept”, bolnav de... sine! - CTP -

Distribuie pe:

Motto: “Pentru credință, strămoșii noștri au suferit batjocură și bici, ba chiar lanțuri și închisoare. Au fost uciși cu pietre, au fost puși la cazne, au fost tăiați cu fierăstrăul, au murit uciși cu sabia, au pribegit în piei de oaie și în piei de capră, lipsiți, strâmtorați, rău primiți. Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustiu, și în munți, și în crăpăturile pământului”. (Epistola Evrei cap. 11, vers. 36-38.)

* “Libertatea religioasă și de conștiință reprezintă un drept fundamental al omului și un reper de bază în orice regim liberal, călcat în picioare doar de regimurile totalitare”.

Constituția României, articolul 53

***

* “Libertatea religioasă a fost recâștigată de români cu prețul vieții după jumătate de secol în care puteai face ani grei de pușcărie sau puteai fi trimis în lagăr, deportat sau ucis dacă convingerile tale religioase nu conveneau regimului politic, iar pentru acest fapt nu îl putem lăsa pe domnul Cristian Tudor Popescu să batjocorească credința oamenilor”.

Toma Tătaru-Președintele Ligii Studenților Iași

***

* “Oamenii care cred că o să se vindece, că o să se îmbogățească, că nu știu eu ce o să mai primească ducându-se la moaștele acelea, la Iași, la Cuvioasa Parascheva, nu sunt cu nimic deosebiți de credincioșii musulmani, care cred că îi așteaptă o masă împărătească și 72 de fecioare în rai, mai mult sau mai puțin virgine, dar cu ochi frumoși. Cu ochi frumoși, că asta m-a frapat, așa scrie acolo la sfânta scriptură musulmană, că trebuie să fie cu ochi frumoși. Dacă te așteaptă 72 de fecioare, vin și carne de orice fel acolo... nu? Parcă îți vine așa să îți pui centură cu explozibil și să te duci să te arunci în aer. Cam așa arată și la evrei, și la musulmani, mă rog, la mozaici și la musulmani moartea... Să nu râdem de faptul că oamenii ăștia cred în chestia cu vinul, cu carnea și 72 de fecioare. Să nu râdem! Că râdem de noi. Ce deosebire este între ei și cei care se duc acum, când vorbim la

Cuvioasa Parascheva? Ce deosebire este între ei și niște oameni care se duc să pupe plexi... era să zic chiar pepsiglas-ul... că la un moment dat nu au avut acces la moaște să le atingă?”

Cristian Tudor Popescu

P.S. “Domnul Cristian Tudor Popescu o face lată din nou, cum ar zice ardeleanul. Anul trecut ne-a făcut pe toți credincioșii ortodocși “VITE”, iar eu într-o ripostă i-am spus: “Domnule CTP, dacă noi suntem niște vaci, dumneata ești un bou”. Atunci am crezut că era prea mult această comparație. Acum cred că am avut dreptate. Suntem făcuți aceia care am fost la Cuvioasa Paraschiva “teroriști hamas”. Domnule atotștiutor; În motto-ul de la Evrei se spune că lumea nu era vrednică de jertfa înaintașilor. Pot să vă spun că domnia voastră nu meritați poporul român și neamul nostru românesc. Au stat în pușcăriile anterioare oameni cu adevărat inteligenți, nu făcuți la “șurub” în fabrică ca dvs. Nu sunteți vrednic de ei și de toată elita intelectuală care a făcut ceva pentru poporul nostru.

Iată ce spune de domnia voastră Cosmin Gușă: “CTP a împuțit mediul de presă, în pierdere de popularitate, fiind plătit cu bani murdari de afară; în interior a fost refuzat de foarte mulți. Nu este rău să fi ateu atât timp cât nu jignești pe cei de o credință, el este un ciomăgar cu comportament de divă”. Domnul Ciutacu a spus: “Cristian Tudor Popescu este bolnav de el”. Domnul Răzvan Boanchiș afirmă: “CTP este un ofenist în geantă de fochist, e un șurubar. El și gașca lui au ajuns să fie milionari după cumpărarea acțiunilor la ziarul Adevărul pe doi bani, apoi vinderea lui prin șmecherii în detrimentul colegilor”. Așa se explică cum unii “șpăgari ziși profesori” la tv i-au luat apărarea domnului CTP, care a făcut o afirmație că Eminescu a fost și el ateu. Minciună și dezinformare; mergeți la Ipotești și vedeți casa unde s-a născut și biserica cumpărată de părinții săi și unde sunt înmormântați; fiind întrebat de biserica ortodoxă a spus: “Biserica Ortodoxă este mama neamului românesc”. Marele “doctor în șuruburi” face afirmații cum nu prea mai găsim în presă: imbecili, cretini, iresponsabili, nesimțiți, fără creier, vite, teroriști pelerini, vomitivi turnători etc. Este adevărat că și răspunsul celor jigniți vine pe măsură; am văzut poze cu domnia voastră cu fața strâmbă de nervi, urâtă, îmbătrânită de cele 4 neveste, parcă în colțurile capului ați avea două cornițe, care v-au crescut după ce ne-ați făcut... vaci, ceea ce vă asemăna cu...Beelzebut. Sunteți așa cum spunea Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, unul din “gașca” patologilor libertății manifestate luciferic, isteric, nihilist.

Fata unui coleg din Moldova a stat la rând timp de 18 ore la moaștele Cuvioasei Parascheva. Am discutat cu ea de mai multe ori în această perioadă pentru a-i ușura starea de fapt. Este o doamnă intelectuală și are 3 fete bolnave de diabet, care-și fac injecțiile la școală. Am întrebat-o ce-a determinat-o să facă acest gest? Pentru sănătatea fetelor mele, liniștea în familie, pace în țară și lume. Dumneavoastră, domnule “intelighent dăștept”, ce spuneți? Este ea o teroristă? Nu vă este rușine și cum de nu vă înghite pământul asemenea lui Datan, Core și Abiamin? Cu venirea bătrâneților, a bolilor, a morții care la vârsta dvs. bate la ușă, o să vă aduceți aminte de toți și și toate; n-o să vă fie deloc ușor. De fapt v-am văzut rezemat pe gard la o partidă de tenis cu Horațiu Mălăele. Arătați jalnic trupește, iar sufletește sunteți o ruină. Ați jignit și umilit un întreg popor ortodox. Noi vă iertăm pentru că așa ne învață Domnul Iisus Hristos; ne cerem iertare dacă v-am produs un disconfort sufletesc nu prea plăcut, mai mult o să ne rugăm pentru ca Bunul Dumnezeu să vă îndrepte pașii și mintea pe calea cea bună. Noi, ca “preoți Hristofori”, conform Sfintei Scripturi vă iubim pe frăția voastră, vă condamnăm doar faptele, vă certăm, mustrăm, îndreptăm și suntem niște apologeți ai strămoșilor noștri și

ai patriei iubite. Și întregul popor românesc vă iartă, nu uită, dar vă spune părintește: “Glasul măgarului nu se aude în

cer”, iar Sf. Scriptură vă îndeamnă: “Deșteaptă-te cel ce dormi și te va lumina Hristos”. Epistola Efeseni, cap. 5, vers. 14.

Cu sufletul de pelerin îndurerat, preot ortodox român ILIE BUCUR SĂRMĂȘANUL

Lasă un comentariu