Târgu Mureș: Lucrările de modernizare a iluminatului public și canalizațiile pentru fibre optice, finalizate

Distribuie pe:

Primăria Târgu Mureș informează că lucrările de modernizare a iluminatului public și canalizațiile pentru fibre optice au fost finalizate.

Proiectul pentru străzile Budiului, Mestecăniș și Morești a presupus mutarea a 3,2 km de cabluri electrice aeriene în subteran, montarea a 56 de stâlpi metalici de 8 m și a 13 stâlpi metalici de 6 m la trecerile de pietoni. De asemenea, s-au introdus în subteran 3,6 km de fibră optică. Valoarea acestui proiect este de 2.300.000 lei.

Pe strada Cuza Vodă și străzile adiacente (Plevna, Gh. Șincai, T. Moșoiu, Cloșca, Arany Janos, Belșugului) s-au mutat în subteran 3,4 km de cabluri aeriene și 3,6 km de fibră optică. În această zonă au fost puși 37 de stâlpi metalici de 8 m iar la intersecția intrării Libertății cu strada Horea s-au pus 2 stâlpi de 10 m lungime. Stâlpii electrici sunt dotați cu 70 corpuri LED noi, iar 36 corpuri LED au fost remontate. Valoarea acestui proiect este de 1.878.000 lei.

“Sunt în curs lucrări de reabilitare și de extindere a iluminatului public și canalizații pentru fibră optică pe str. Băneasa, care au ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023, iar pe strada Budiului, spre derivația către str. Viile Dealul Budiului, lucrările au termen de finalizare luna aprilie 2024”, a mai precizat instituția.

De asemenea, primăria a mai transmis că toate trecerile de pietoni vor fi iluminate suplimentar pentru o mai mare siguranță a pietonilor.

Lasă un comentariu