Cinci ani de închisoare pentru primarul din Baia Mare!

Distribuie pe:

Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție, a fost dat în urmărire de Poliție, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanță.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului și a menținut sentința dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziții privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheș are mai multe interdicții (să fie ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția de primar).

În plus, a fost menținut sechestrul pe averea primarului: un autoturism marca Porsche Cayenne și două terenuri, în vederea acoperirii prejudiciului pe care Cherecheș trebuie să-l achite în acest dosar, de 65.000 lei și 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte și judecătoarea Georgiana Rodica Farcaș Hîngan, pe care soacra lui Cherecheș a încercat să o mituiască, pentru a obține o condamnare mai ușoară sau chiar achitare. După acest episod, judecătoarea a făcut cerere de abținere, solicitând să fie scoasă din complet, cerere care i-a fost însă respinsă.

Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2018, pentru luare de mită în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, fals în declarații în formă continuată și corupere a alegătorilor în formă continuată, fapte săvârșite în calitate de deputat (2011) și primar (2013).

DNA susține că, în cursul anului 2013, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a pretins, a acceptat și a primit de la oamenii de afaceri menționați mai sus diverse sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu.

DNA mai arăta că, în cursul anului 2012, în contextul campaniei electorale pentru alegerile locale, Cătălin Cherecheș a oferit unei persoane, președinte al filialei județene a unui partid politic, sumele de 17.000 euro și 5.000 lei în scopul determinării simpatizanților acelei formațiuni politice să îl voteze ca primar al municipiului Baia Mare. (Agerpres)

Lasă un comentariu