Trofeele Târgului de carte GAUDEAMUS Radio România

Distribuie pe:

Finalul celei de-a 30-a ediții a Târgului de carte GAUDEAMUS Radio România a fost marcat de acordarea tradiționalelor trofee GAUDEAMUS.

Prin votul publicului, cele mai agreate edituri ale acestei ediții sunt: pe locul I, Editura Humanitas, pe locul II Editura Litera, iar pe locul III Editura Polirom;

Cea mai râvnită carte a târgului, stabilită tot prin votul publicului, se acordă Editurii Humanitas, pentru volumul “Mai mult ca trecutul” de Ana Blandiana;

Premiul de Excelență, acordat de un juriu format din domnii Ion Bogdan Lefter, Cristian Teodorescu și Cosmin Ciotloș, se acordă Editurii Vellant din București pentru calitatea prezenței la ediția 2023 a Târgului de carte GAUDEAMUS Radio România și pentru lungul șir de cărți de literatură și arte publicate în rafinate condiții grafice și pentru standul mereu atractiv, “pe roți”, de la Gaudeamus. Premiul constă în finanțarea parțială a unui proiect editorial cu suma de 10.000 de lei;

Premiul pentru Traducere “Antoaneta Ralian”, acordat de un juriu alcătuit din doamna Denisa Comănescu, domnul Ion Bogdan Lefter și domnul Bogdan Ghiu:

- pentru traducere dintr-o limbă străină în limba română: doamna Alexandra Coliban pentru traducerea din limba engleză a romanului “Crossroads” de Jonathan Frazen, publicat în anul 2023 de Editura Polirom, sofisticat roman de familie, de fapt, de mari frământări psihogice.

- pentru traducerea din limba română într-o limbă străină: domnul Șerban Foarță, pentru volumul său bilingv de poeme “Schlimmericks”, publicat de Editura Universității de Vest din Timișoara, scris/autotradus în limba germană și ... autoretradus în românește, ca tipic spectacol “foarțian”.

Premiul constă în suma de 1.300 de lei, acordată fiecăruia dintre premianți;

Premiul Educația a fost oferit Academiei de Studii Economice din București;

Premiul Miss Lectura a fost câștigat de Teodora Ioana Pavel, elevă la Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații “Gheorghe Airinei”. Premiul a fost oferit de Avon Cosmetics România.

(sursa text: radiomures.ro; foto: Alexandru

“Ciumpy” Dolea/Radio România)

Lasă un comentariu