În parohia Cristești II, Festival de colinde și cântece patriotice

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor, parohia Cristești II a organizat cea de-a V-a ediție a Festivalului de colinde și cântece patriotice “Români... larg deschideți poarta”. Evenimentul a fost dedicat corurilor parohiale de copii, fiind derulat sub patronajul Sfântului Cuvios Stelian Paflagonul.

Ziua a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii, la biserica parohială cu hramul “Sfântul Arhidiacon Ștefan”. În cadrul slujbei, copiii grupului de cateheză parohială au primit Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos, iar la final am susținut o meditație duhovnicească intitulată “Sfântul Stelian - ocrotitorul copiilor”. Începând cu ora 15.00, la Căminul Cultural din localitatea Cristești, a debutat festivalul propriu-zis, prin slujirea Acatistului Sfântului Cuvios Stelian. Mai apoi, am adresat cuvântul de bun venit grupurilor parohiale invitate din parohiile Cristești I, Cristești II, Sâncraiul de Mureș, Grebenișul de Câmpie și Târnăveni, precum și Corului de copii “Theotokos” din Alba Iulia.

Evenimentul, moderat și prezentat de doamna preoteasă Mihaela Silvana Racoți, a debutat prin intonarea imnului României și a imnului Festivalului (colindul “Larg deschideți poarta”). Apoi, au încântat inimile celor prezenți Corul de copii “Theotokos” din Alba Iulia, grupul copiilor din parohia Cristești II, grupul “Mugurașii de Grebeniș” și “Theotokos” din parohia Grebenișul de Câmpie, Corul de copii “Steaua” din Târnăveni și grupul parohiei Sâncraiul de Mureș. Pe lângă salba de colinde, fiecare grup a prezentat și unul sau două cântece patriotice, marcând astfel apropierea zilei de 1 Decembrie.

Mulțumim tuturor celor implicați: Primăriei și Consiliului Local Cristești, Asociației culturale “Datina” din Cristești, credincioșilor implicați, sponsorilor, preoților prezenți din parohiile amintite, coordonatorilor implicați, voluntarilor și, nu în ultimul rând, copiilor prezenți în număr de peste 250, care au însuflețit această întâlnire. Socotim festivalul nostru ca o ofrandă adusă lui Dumnezeu prin Sfântul Cuvios Stelian, pentru toată grijă revărsată asupra copilașilor prezenți și nu numai. În mod aparte, mulțumim părintelui Nicolae-Călin Bulac, dirijorul Corului de copii “Theotokos” din Alba Iulia.

Pr. paroh Bogdan Stelian Racoți

Lasă un comentariu