Dr. Dorin Florea: “Acest oraș nu trebuie să devină experiment al nimănui”

Distribuie pe:

Fostul primar al municipiului Târgu Mureș, dr. Dorin Florea, a reacționat, ieri, la scandalul legat de amplasarea bradului croșetat de la Ceasul cu Flori din centrul orașului. Redăm mai jos textul postat de fostul edil pe pagina sa de Facebook:

“Aș fi preferat în aceste momente să vă transmit, cu bucurie, ca întotdeauna, Sărbători fericite / Kellemes ünnepeket, dar sunt nevoit ca înainte de urare să fac câteva precizări determinate de batjocura care se face în oraș vis-a-vis de simbolurile noastre atât de dragi, atât ale românilor, cât și ale maghiarilor, cu privire la ceea ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului, cu privire la ceea ce înseamnă simbolurile și mai ales cu privire la ce înseamnă bradul de Crăciun pentru copiii orașului nostru. Sunt lucruri care ne-au legat, ne-au apropiat și, din păcate, acestea sunt date la o parte, cu ușurință, prin manifestarea unei bătăi de joc la adresa acestor simboluri comune, dar mai ales la adresa copiilor noștri ce sunt privați de normalitatea dată de atmosfera sărbătorilor de Crăciun. Respingeți categoric acest lucru, acest oraș nu trebuie să devină experiment al nimănui. Copiii orașului au dreptul să se bucure de magia momentului și nu să asiste la manifestări ce nu au legătură cu Crăciunul.

Să ne apărăm valorile comune, așa cum am făcut-o de fiecare dată și să readucem orașul pe drumul lui cel corect, așa cum era cândva. Imaginile atașate acestui mesaj sunt dovada că se poate. Împreună cu dumneavoastră, sărbătoarea Crăciunului a fost onorată cum se cuvine și aceasta nu trebuie să dispară în umbra unor experimente ce nu își au locul în astfel de momente. Mi-e teamă să nu ne confruntăm cu un început din ceea ce își doresc unii, adică o nouă lume fără valori, fără repere, ce se îndreaptă spre dezastru. Atâta timp cât conștientizăm, soluția există, stă în noi.

În rest, rămân același, urându-vă Sărbători fericite/ Kellemes ünnepeket. Cu respect, dr. Dorin Florea”.

Atașat textului, Florea a publicat pe pagina sa oficială de Facebook imagini, din perioada în care era primar, cu brazii de Crăciun pe care primăria îi amenaja în locul Ceasului cu Flori. (redacția)

Lasă un comentariu