România la superlativ! Victorie categorică împotriva Serbiei la mondiale

Distribuie pe:

Echipa națională feminină de handbal a Romaniei a câștigat categoric cel de-al doilea meci, Grupa E, disputat la Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia, 37-28 cu Serbia. Nu doar victoria în sine este entuziasmantă, cât maniera în care a fost obținută, în stil de mare echipă, fără să ne ferim de cuvinte mari. În lipsa unor guri de tun care să pună probleme cu aruncări de la distanță, echipa noastră a mizat în cea mai mare parte a timpului pe cel mai pur stil nordic - repuneri rapide, contraatac, faza a doua, executate ca la carte. Tricolorele au surclasat Chile cu 44-19, în partida de debut. Așadar, România are maximum de puncte după două jocuri, are asigurate calificarea și două puncte în Main Round, iar astăzi, 5 decembrie, va juca “finala” grupei cu Danemarca. “Felicit întreaga echipă pentru dorința, combativitatea și unitatea de grup arătate pe tot parcursul jocului. Victoria concludentă împotriva Serbiei a fost realizată în urma unui joc consistent în apărare, de modul în care am luptat pentru fiecare minge, aspect ce ne-a favorizat jocul foarte bun pe contraatac. Totodată, cursivitatea din atac și jocul colectiv ne-a creat situații clare de finalizare. Faptul că Serbia a condus Danemarca 55 de minute ne-a pus în gardă și echipa noastră a luptat până la ultima picătură de energie pentru două puncte importante în economia grupei principale. Trebuie să rămânem echilibrați, întâlnim în următorul joc vicecampioana europeană Danemarca, într-o atmosferă ostilă, cu 15000 de suporteri, însă echipa noastră a câștigat mult la capitolul încredere și vom da totul pe teren pentru România și pentru minunații noștri suporteri”, a declarat Florentin Pera, selecționerul României. Primele trei clasate în grupe vor obține calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele.

Medicinistele, învinse pe teren propriu

Echipa CSU Medicina Târgu-Mureș a pierdut, sâmbătă, pe teren propriu, cu 3-1, în fața formației CSM București, într-un meci din cea de-a 9-a etapă a Diviziei A1 la volei feminin. Echipa oaspete s-a impus pe seturi cu 25-22, 26-28, 25-16 și 25-16. În celelalte partide ale etapei s-au consemnat rezultatele: CSM Constanța - CSO Voluntari 1-3, Dinamo București - Argeș Pitești 3-0, Corona Brașov - CSM Târgoviște 3-1, Volei Alba Blaj - Știința Bacău 3-0 și CSM Lugoj - Rapid București 1-3. Rapid București conduce în clasament cu 23 puncte, fiind urmată de Volei Alba Blaj, cu 20 și CS Municipal Târgoviște, cu 19 puncte. CSU Medicina Tg. Mureș, nou-promovată în primul eșalon, se află pe locul 10, cu 6 puncte.                                                                                                                                                                            

Liga Zimbrilor – Sighișoara a dat lovitura la Vaslui

Ultima etapă a turului Ligii Zimbrilor la handbal masculin a programat două partide ce au opus echipe din jumătatea inferioară a clasamentului. Performera rundei este nou promovata CSM Sighișoara, care a obținut o victorie foarte importantă pe terenul ultimei clasate, CSM Vaslui. De menționat că ardelenii au condus în cea mai mare parte a timpului, în timp ce vasluienii au avut 21-20 în minutul 52, după care nu au mai reușit să înscrie până la final. Sighișoara: Țenghea, Niculai - Căpățână 8, Asoltanei 5, Olaru 3, Dobra 3, Teca 2, Șomlea 1, Csepreghi 1, Olteanu 1, Santeiu, Călinescu, N. Pop, Odobeșteanu, Babă. Antrenor: Marius Stavrositu.                             

România, în grupă cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea Play-off-ului B la EURO 2024. Programul meciurilor!

La Elbphilharmonie din Hamburg a avut loc, pe 2 decembrie 2023, tragerea la sorți a grupelor EURO 2024, turneu final la care participă naționala României. Din postura de câștigătoare a grupei preliminare și echipă neînvinsă, România a fost în urna 2 la tragerea la sorți EURO 2024. La turneul final, care va fi organizat în Germania, anul viitor, tricolorii vor face parte din grupa E și vor avea ca adversare Belgia (din urna 1), Slovacia (din urna 3) și câștigătoarea Play-off-ului B (din urna 4). Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024. Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E: 17 iunie / ROMÂNIA - Play-off B (München, 16.00), Belgia - Slovacia (Frankfurt, 19.00); 21 iunie / Slovacia - Play-off B (Dusseldorf, 16.00); 22 iunie / Belgia - ROMÂNIA (Köln, 22.00); 26 iunie / Slovacia - ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Play-off B - Belgia (Stuttgart, 19.00). Bilete la meciurile României de la EURO 2024 se pot cumpăra, începând cu 4 decembrie, doar de pe platforma UEFA! Componența celorlalte grupe EURO 2024: Grupa A - Germania, Scoția, Ungaria, Elveția; Grupa B - Spania, Croația, Italia, Albania; Grupa C - Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia; Grupa D - Play-off A, Țările de Jos, Austria, Franța; Grupa F - Turcia, Play-off C, Portugalia, Cehia.

Ce echipe pot participa la EURO prin play-off

În martie anul viitor vom afla și ultimele 3 echipe naționale participante la Campionatul European. Acestea se vor califica după următorul format: Play-off A (semifinale) / Țara Galilor - Finlanda, Polonia - Estonia; Play-off B (semifinale) / Bosnia și Herțegovina - Ucraina, Israel - Islanda; Play-off C (semifinale) / Georgia - Luxemburg, Grecia - Kazahstan. Semifinalele play-off-ului se vor juca, într-o singură manșă, pe 21 martie 2024, iar finalele, tot într-o singură manșă, pe 26 martie 2024.

UEFA va distribui 331 milioane de euro participantelor la Campionatul European!

UEFA a anunțat, sâmbătă, că va distribui suma totală de 331 miloane de euro echipelor participante la Campionatul European din 2024, printre care se numără și România. Pentru participare, suma primită de fiecare federație va fi de 9,25 milioane de euro. Restul bonusurilor: bonusul de meci - un milion de euro pentru o victorie și 500.000 de euro pentru o remiză; calificarea în optimi de finală - 1,5 milioane de euro; calificarea în sferturile de finală - 2,5 milioane de euro; calificarea în semifinale - 4 milioane de euro; vicecampionii vor primi un bonus suplimentar de 5 milioane de euro; campionii europeni din 2024 vor primi un bonus suplimentar de 8 milioane de euro. Suma maximă pe care o poate obține echipa campioană, în cazul în care va câștiga toate cele trei meciuri din grupă, este de 28,25 milioane de euro.

Superliga de fotbal, rezultate etapa a 18-a

Duminică, 3 decembrie, s-au disputat meciurile Universitatea Cluj - FC Universitatea Craiova 1948

2-1și FCSB - Oțelul Galați 0-2. CS Universitatea Craiova a câștigat, sâmbătă seara, derby-ul cu CFR Cluj, de pe teren propriu, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în minutul 90, de croatul Elvir Koljic. Tot sâmbătă, FC Botoșani și Rapid București au remizat, scor 0-0, iar UTA Arad a trecut de AFC Hermannstadt cu 2-0. Vineri, în primele jocuri, s-au consemnat rezultatele: FC Voluntari - Petrolul Ploiești 0-0 și CSM Poli Iași - Farul Constanța 2-3. Etapa s-a încheiat luni, 4 decembrie, cu partida dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe și Dinamo București. În clasament conduce FCSB cu 37 puncte, fiind urmată de CFR Cluj și CS Universitatea Craiova, ambele cu câte 32 puncte. Rapid se află pe 4 cu 31 puncte. Primele 6 locuri sunt completate de Petrolul și U Cluj, ambele cu câte 26 de puncte.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu