Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade" din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Începând de ieri, 11 decembrie, și până vineri,15 decembrie, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade" din Târgu Mureș organizează Zilele Universității, eveniment cu tradiție, o sărbătoare a comunității academice, un prilej de a celebra performanța academică.

Programul Zilelor UMFST “G.E. Palade" Târgu Mureș include 75 de activități științifice, sociale și cultural-artistice, lansări de carte, simpozioane, workshop-uri în domeniile Sănătate, Științe și Tehnologie, prezentări orale și demonstrații practice, expoziție de arhitectură și un atelier de creație jurnalistică.

Printre acestea se regăsesc: Conferința internațională a doctoranzilor și tinerilor doctori, Sesiunea științifică a cadrelor didactice, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa și a Diplomei de onoare “Dr. Petre Muscă", prelegere despre viața și personalitatea savantului George Emil Palade, Cursul Comitetului pentru Educație Europeană în Anestezie, inaugurarea Centrului de Excelență în Farmacovigilență la Facultatea de Farmacie, Conferința “Abordări actuale în reabilitarea orală complexă", Memorial lecture George Simu, Industria 4.0 și calitatea inteligență cu suport digital și ecologic, concursul studențesc de comunicări științifice “Tudor Drăganu", concertul anual studențesc de colinde și Gala UMFST.

Conferință de Dermatologie

În perioada 14-16 decembrie, Disciplina de Dermatologie din cadrul Facultății de Medicină, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș și Societatea Română de Dermatologie organizează, la Centrul UNiX, o nouă ediție a Conferinței de Dermatologie cu tema: “Abordări multidisciplinare în psoriazis, dermatita atopică, acnee și ulcere cutanate".

Manifestarea, ce se desfășoară în cadrul Zilelor UMFST, este coordonată de prof. univ. dr. Silviu Horia Morariu, șeful Disciplinei de Dermatologie. Conferința este creditată cu puncte EMC de Colegiul Medicilor, informează Compartimentul Relații Publice UMFST.

(B.B.)

Lasă un comentariu