Bani destui pentru pensii și alocații

Distribuie pe:

Comisiile de specialitate din cadrul Parlamentului au aprobat bugetele Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).

“Este un buget sustenabil, care asigură atât banii pentru majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024, cât și recalcularea pensiilor din septembrie 2024 care va elimina inechitățile. Avem banii necesari și pentru majorarea alocațiilor pentru copii cu 13,8%, cât și pentru implementarea Venitului Minim de Incluziune”, a declarat, ieri, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Potrivit informațiilor date publicității, în anul 2024, bugetul MMSS crește cu 13,3%, de la 66,9 miliarde lei la 75,9 miliarde lei, iar cel al CNPP crește cu 20,3%, la 135 de miliarde de lei. Alte aproximativ 30 de miliarde de lei reprezintă beneficiile de asistență socială: alocații de stat pentru copii, indemnizații, drepturi acordate persoanelor cu handicap, ajutoare sociale (venitul minim de incluziune, sume acordate pentru compensarea/plafonarea facturilor aferente consumului de energie electrică/gaze naturale/energie termică, alte beneficii de asistență socială (transport și dobândă pentru persoane cu dizabilități), ajutoare de încălzire în sezonul rece.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu