LA DATORIE, ÎN NOAPTEA DINTRE ANI!

Distribuie pe:

Peste 730 de efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș sunt angrenate în activitățile specifice de menținere a ordinii și siguranței publice, în minivacanța ocazionată de celebrarea Noului An.

Astfel, în perioada 30 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024, în medie, zilnic, peste 180 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, alături de polițiștii celorlalte structuri, se vor afla în teren, pentru a răspunde prompt sesizărilor și pentru a se asigura că trecerea dintre ani îi va regăsi pe cetățeni în siguranță.

Acțiunile specifice sunt organizate în sistem integrat, împreună cu celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne.

Cu prilejul Revelionului, polițiștii vor asigura ordinea și liniștea publică în locurile în care se vor organiza manifestări publice, fiind pregătiți să intervină pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente negative.

În această perioadă, polițiștii rutieri vor acționa pe întreaga rețea de drumuri din județ, în vederea fluidizării circulației și prevenirii accidentelor, precum și prin intensificarea activităților specifice, potrivit competențelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

O prioritate a poliției mureșene în această perioadă o reprezintă contracararea evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice.

Până în acest moment, polițiștii au indisponibilizat 1.193 de kilograme de articole pirotehnice, acțiunile de control în acest domeniu continuând a fi intensificate, în interesul întregii comunități.

Reamintim și de această dată faptul că multe dintre obiectele pirotehnice pot fi periculoase și pot răni sau chiar provoca incendii și distrugeri de bunuri.

Pentru a preîntâmpina incidentele de acest fel insistăm pe recomandarea de a achiziționa doar obiectele pirotehnice permise de lege și doar de la societăți autorizate, precum și de a verifica etichetele pentru a vă asigura că sunt inscripționate în limba română.

Pentru siguranța celor care aleg să călătorească în această perioadă, reamintim necesitatea de a se interesa asupra traseului ales și a condițiilor de drum și meteo prognozate pentru zona tranzitată.

De asemenea, sfătuim mureșenii să nu își transforme conturile de pe rețelele de socializare în surse de informații care ar putea duce la sustrageri de bunuri sau spargeri de locuințe.

Polițiștii vor fi la datorie și vă urează un An Nou plin de sănătate, fericire și siguranță!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu