2024 - 17 zile libere și trei minivacanțe

Distribuie pe:

În anul 2024, sunt declarate, prin lege, 17 zile drept sărbători legale (zile libere). Doar 10 dintre ele pică în timpul săptămânii, restul de 7 suprapunându-se pe zile de weekend. Guvernul a mai acordat 3 zile libere, pentru a crea punți cu weekendurile. Acestea din urmă sunt destinate salariaților din sectorul bugetar și vor fi recuperate.

Lista de zile libere din 2024:

* 1 ianuarie - Anul Nou

* 2 ianuarie - A doua zi după Anul Nou

* 6 ianuarie - Bobotează

* 7 ianuarie - Sfântul Ion

* 24 ianuarie - Ziua Principatelor Române

* 1 mai - Ziua Muncii

* 2 mai - punte

* 3 mai - Vinerea Mare

* 5 mai - Paștele ortodox

* 6 mai - A doua zi de Paște ortodox

* 1 iunie - Ziua copilului

* 23 iunie - Rusaliile

* 24 iunie - A doua zi de Rusalii

* 15 august - Sfânta Maria

* 16 august - punte

* 30 noiembrie - Sfântul Andrei

* 1 decembrie - Ziua Marii Uniri

* 25 decembrie - Crăciunul

* 26 decembrie - A doua zi de Crăciun

* 27 decembrie - punte.

Anul 2024 vine cu trei minivacanțe. Prima va fi la începutul lunii mai: 2 mai pică într-o zi de joi, între două alte sărbători legale: 1 mai - Ziua Muncii (miercuri) și 3 mai - Vinerea Mare (vineri). Duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, iar luni, 6 mai este a doua zi de Paște. Rezultă deci o minivacanță de 6 zile.

A doua minivacanță va fi în luna august: 16 august pică într-o zi de vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria) care este joi. Împreună cu weekendul rezultă o minivacanță de 4 zile.

A treia minivacanță va fi de Crăciun: În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul va decide ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță de 5 zile.

Lasă un comentariu