Alina Gorghiu: România are cea mai scăzută rată de recidivă a deținuților, din ultimii 10 ani

Distribuie pe:

Ministrul Justiției, Alina Gorgiu, afirmă că România are cea mai scăzută rată de recidivă a deținuților, din ultimii 10 ani, Japonia fiind un reper internațional de excelență la politici publice privind acest capitol.

Afirmația a fost făcută în urma unei întâlniri avute de ministru cu ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda.

“Un Ambasador de nota o mie își încheie zilele acestea mandatul în România. Îi mulțumesc ambasadorului Japoniei, Hiroshi Ueda, pentru colaborarea din ultimii ani. Am avut o discuție bună azi (joi - n.r.) cu el, la Ministerul Justiției. 2023 a fost anul relațiilor româno-japoneze. Instituirea Parteneriatului Strategic dintre România și Japonia a marcat o nouă etapă a cooperării noastre, inclusiv în domeniul justiției. În 2024, avem un bun cadru pentru extinderea cooperării judiciare”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Potrivit ministrului, România are o rată de recidivă a deținuților de 36,75%.

“Este cea mai scăzută din ultimii 10 ani. Însă avem nevoie de politici publice care să controleze fenomenul. Japonia este un reper internațional de excelență la acest capitol. Ministerul român al Justiției implementează proiectul #SECURE, alături de Administrația Națională a Penitenciarelor pentru a preveni recidiva. Am agreat un schimb de experiență în acest domeniu cu partenerii japonezi. Îi urez succes în continuare domnului Ambasador Ueda”, a adăugat Gorghiu.

Lasă un comentariu