“TĂURENI HANDBALL TROPHY” ediția I-a

Distribuie pe:

Într-o atmosferă de solemnitate, cu Imnul Național “la timonă”, în ziua de 19 ianuarie a avut loc, în cocheta Sală de Sport din Tăureni, festivitatea de deschidere a unui turneu internațional de handbal feminin. Publicul numeros, din tribune, a fost onorat de prezența, pe lângă sportivii celor 8 echipe aliniate la concurs (din Sibiu, Alba, Odorhei, Chișinău, Târgu-Mureș, Tăureni), domnului Thomas Moldovan (vicepreședinte al Agenției Naționale de Sport) și a altor oficialități județene și locale.

Chiar dacă nu a reușit să câștige trofeul acestei prime competiții (în timpul regulamentar, rezultatul a fost 16-16), fiind învinsă în finală de echipa C.S.S. Sibiu (după departajarea loviturilor de la 7 m.), echipa locală H.C. “Arsenal” Tăureni reușește astfel să confirme, pe deplin, faptul că anul trecut, la Turneul Internațional de la Teramo (Italia), a învins selecționata de cadete a Braziliei și a obținut un meritoriu loc III!

Menționăm că echipa din Tăureni, antrenată de reputatul profesor Vasile Dobrău, își desfășoară activitatea sportivă în Campionatul Național de Junioare III! Domnia sa este unul dintre puținii profesori din Catedra de Educație fizică, din țară, care a absolvit cursul de MASTER COACH (antrenor maestru), organizat de Federația Europeană de Handbal (în parteneriat cu Federația Română de Handbal). În exclusivitate, ne-a declarat: “Echipa noastră, formată din jucătoare din localitățile limitrofe Tăureniului, se află pe un nivel de pregătire ascendent și, cu siguranță, în viitorul apropiat are șanse de calificare la unul din turneele finale ale acestei categorii de vârstă și poate accede (prin două-trei reprezentante) în Lotul Național de Junioare!”

Succes, maestre!

Prof. COSTEL NEACȘU

Lasă un comentariu