În țările scandinave, femeile duc cea mai bună viață

Distribuie pe:

Filosofia de viață a femeilor scandinave

Femeile din țările scandinave sunt renumite pentru puterea lor interioară, frumusețea naturală și simțul estetic. Se iubesc și se prețuiesc pe ele însele, dar în spatele ritualurilor lor de zi cu zi se află o întreagă filozofie.

Eva.ro a prezentat recent câteva lucruri pe care obișnuiesc să le facă femeile scandinave pentru a fi fericite.

Iau inițiativa la locul de muncă și în viața personală - Femeile scandinave au poziții foarte bune în viața lor profesională și personală. La locul de muncă, ele concurează cot la cot cu bărbații pentru posturi.

De asemenea, într-o relație romantică în devenire, ele nu așteaptă ca cealaltă persoană să facă prima mișcare: trimit primele mesaj, o invită la o întâlnire sau vorbesc deschis despre căsătorie. Scandinavele sunt ușor de abordat și poți comunica foarte ușor cu ele. Au un nivel ridicat de încredere în sine și nu vor fi niciodată speriate de niciun bărbat.

Nu sunt gospodine tradiționale - Responsabilitățile din casă sunt împărțite în mod egal între ambii parteneri. O femeie scandinavă nu va accept niciodată să își petreacă ziua liberă în bucătărie în timp ce soțul ei se uită la televizor. Relațiile de familie se construiesc ținând cont de interesele ambilor soți. De cele mai multe ori, tații sunt responsabili cu supravegherea copiilor, nu mamele.

În domeniul profesional, femeile au cu adevărat șanse egale cu ale bărbaților să evolueze și să își construiască o carieră de succes.

Nu le este rușine cu vârsta lor - Majoritatea femeilor scandinave nu apelează la injecții cu botox sau operații plastice, nu își smulg părul cărunt și nu poartă tot timpul lenjerie intimă modelatoare. Ele cred că fiecare etapă a vieții are avantajele și dezavantajele ei și se bucură la orice vârstă.

De exemplu, femeile daneze mai în vârstă sunt considerate a fi cele mai fericite din Europa, oamenii de știință explicând că, odată cu vârsta, ele își dau seama ce le face fericite și încearcă să își trăiască viața în acest sens. Totodată, femeile scandinave îmbătrânesc destul de frumos.

Nu urmează tendințele modei - Femeilor scandinave nu le place să își cumpere haine noi tot timpul. Nu își cumpără o pereche de pantaloni sau o fustă care să arate grozav doar un sezon. Ele cumpără în mare parte haine clasice, scumpe și de înaltă calitate, în care se simt bine.

Nu gătesc mult - Femeile scandinave înlocuiesc mesele complexe cu sandvișuri. O tradiție a lor este să împacheteze prânzul în hârtie cerată, preferând ca în pauza de la muncă să mănânce rapid ca să le rămână timp pentru odihnă sau pentru a face ceva interesant.

Scandinavii sunt în general mai slabi pentru că mâncarea nu este atât de apetisantă, majoritatea lor mâncând un sandviș la micul dejun, un sandviș la prânz și cartofi fierți cu somon la cină.

Nu își pierd cumpătul și nu fac drame - Femeile scandinave nu fac niciodată scene vulcanice, rezolvând conflictele prin conversații calme.

Pe de o parte, acest lucru face comunicarea cu ele foarte confortabilă și previzibilă, dar pe de altă parte le face să pară reci și rezervate, ceea îngreunează înțelegerea adevăratelor lor emoții și sentimente.

Se îmbracă în funcție de vreme - Femeile scandinave nu vor alege niciodată moda în locul a ceea ce este practic. Lor le place să creeze look-uri elegante pentru vremea rece, dar nu vor sacrifica confortul de dragul aspectului.

Le plac hainele călduroase - pulovere, paltoane, eșarfe mari, pălării și mănuși.

Nu fac sport pentru a îndeplini standardele societății - În țările nordice, este important să nu te epuizezi cu exercițiile fizice. În schimb, preferă să practice sporturi care îi pasionează.

Femeile vor alege mai degrabă schiul sau drumețiile în pădure decât mersul la sală în fiecare zi. Mersul pe jos al nordicilor a devenit popular în întreaga lume, deoarece nu numai că face mușchii picioarelor mai activi și că îmbunătățește funcțiile plămânilor și inimii, ci îmbunătățește și dispoziția.

Nu poartă bijuterii strălucitoare - Dacă femeile scandinave poartă bijuterii, este vorba de ceva foarte minimalist, fără brățări mari și seturi de aur. Accesoriile de zi cu zi sunt elegante, versatile și atemporale. Femeile scandinave pot purta perechea lor preferată de cercei ani de zile, iar un inel mare de logodnă cu diamant nu este de preferat.

În mod tradițional, dacă se logodesc, merg cu partenerul pentru a alege împreună inele simple, câte unul pentru fiecare dintre ei. Mai târziu, la nuntă, mireasa va primi un inel mai elegant, de obicei cu un diamant mai mic de 0,3 carate, deoarece orice mai mare este în afara normei, iar inelul de logodnă al bărbatului va fi refolosit.

Nu se căsătoresc doar pentru a fi în rând cu lumea - Femeile scandinave își prețuiesc propria libertate. S-ar putea să aibă un copil și să nu fie căsătorite, dar acest fapt nu înseamnă că nu sunt fericite.

Multe femei nu cred că o relație trebuie să se materializeze cu o căsătorie. Ele se mulțumesc să aibă un partener cu care să trăiască fără a fi căsătoriți, însă în țările nordice acest aranjament este recunoscut de lege și fiecare partener are anumite drepturi. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: depositphotos.com)

Lasă un comentariu