Recalcularea pensiilor va avea loc de la 1 septembrie

Distribuie pe:

Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunțat, respectiv la 1 septembrie, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

“Aș vrea să fac o precizare, după ce am văzut în ultimele zile tot felul de presupuneri și știri privind vizita FMI și situația pensiilor. Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunțat, respectiv la 1 septembrie. Nu există nici mai multe tranșe și nu există nici alte variante. Ne-am asumat acest lucru și acest lucru va fi făcut la 1 septembrie”, a declarat premierul, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

El a cerut Ministerului de Finanțe ca, în zilele următoare, să-i prezinte impactul de mărire a pensiilor între 2.000 și 3.000 lei.

“După cum bine știm, până în 2.000 lei nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 și 3.000 lei, ca să mărim această marjă până la 3.000 lei fără impozitare, astfel încât să vedem dacă ne permitem și aștept recomandarea ministrului Finanțelor dacă ne permitem, după majorarea de 13,8 și recalcularea de la 1 septembrie, dacă ne permitem să avem și această scutire de impozite până în 3.000 lei”, a declarat Ciolacu.

Pe un alt palier, premierul a anunțat că în afară de discuțiile cu sindicatele, în perioada următoare toată echipa guvernamentală va avea întâlniri cu mediul de afaceri.

“Vom vorbi despre dezvoltarea României, despre schemele de ajutor de stat pe care trebuie să le convenim și cu Comisia Europeană și, nu în ultimul rând, pentru atragerea fondurilor europene”, a precizat Ciolacu.

Lasă un comentariu