“MAMA” a fost tema Balului Însuraților 2024, ediția a XIV-a

Distribuie pe:

Suntem gazda evenimentului din 2008 încoace. Multe trăiri, aduceri-aminte și sentimente de dragoste de țară trăim cu toții la această întâlnire, an de an. Dragoste de tradițiile noastre, de portul popular, de rapsozii noștri autentici și de jocurile populare specifice fiecărei zone a județului și a țării.

Bucuria simțită de fiecare participant și sentimentul de autenticitate, de apartenență la un popor care știe cine este și de unde vine, toate acestea sunt neprețuite.

Tema de anul acesta a balului a fost “MAMA”, măicuța noastră dragă. Pentru că “mama” este cel mai drag cuvânt pe care îl rostim în viață. Mama este cântecul de leagăn, este dorul, mângâierea, durerea și nădejdea împreună.

Cât despre emoțiile cu care oamenii poartă costumele populare - tot mai mulți în zona noastră, de la an la an - acestea le puteți trăi doar dacă purtați și dumneavoastră înșivă un costum popular. Sau dacă simțiți emoțiile pe care le trăim an de an, alături de noi, jucând “De-a lungul”, “Bătuta”, “Roata” și cântând din tot sufletul cântecele patriotice.

Așteptăm deja cu toții să ne revedem, sănătoși și cu voie bună, în 2025, la a XV-a ediție a Balului Însuraților!

Dumitrița Gliga, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu