Accident mortal în Târgu Mureș, pe Calea Sighișoarei

Distribuie pe:

Ieri, 14 februarie, în jurul orei 13.30, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la 112 pentru a interveni la un accident de circulație, produs pe Calea Sighișoarei din municipiul Târgu Mureș.

Din primele informații, conducătorul unei autoutilitare, respectiv un bărbat de 35 de ani, din Târgu Mureș, în circumstanțe ce urmează a fi stabilite prin cercetări, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune frontală cu o altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 32 de ani, din municipiul Reghin.

Aceasta din urmă, în baza unei posibile manevre de evitare, a pătruns în șanțul de pe marginea părții carosabile.

În urma evenimentului, din nefericire, a rezultat decesul bărbatului de 35 de ani, celălalt conducător auto fiind transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, pentru a stabili toate împrejurările în care a avut loc accidentul.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit la accident cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de primă intervenție și comandă și două echipaje SMURD în colaborare cu două echipaje medicale din cadrul SAJ Mureș.

Conform ISU Mureș, echipele de descarcerare au extras o victimă de cod roșu (bărbatul de 32 de ani), pe care au predat-o echipajului medical. A doua victimă (bărbatul de 35 de ani) a fost extrasă, însă, din nefericire, prezenta leziuni incompatibile cu viața, fiind declarat decedat la fața locului.

(Compartimentele de Relații Publice ale IPJ Mureș și ISU Mureș)

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT

În cursul dimineții de ieri, 14 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Band, sub supravegherea procurorului de caz, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în comuna Band, într-un dosar penal de furt calificat. Doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că, în noaptea de 1/2 februarie a.c., doi bărbați, de 25 și 31 de ani, ar fi pătruns într-o locuință din aceeași localitate, de unde ar fi sustras aparate electronice și alte obiecte de uz casnic, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate bunurile sustrase, prejudiciul fiind astfel recuperat în totalitate.

Cei doi bărbați au fost conduși cu mandat de aducere la sediul unității de poliție în vederea continuării cercetărilor, iar în baza probatoriului administrat, pe numele acestora au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

În vederea executării măsurii dispuse, cei în cauză au fost conduși sub escortă și predați Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și specialiști criminaliști.

Tot din cercetări a reieșit faptul că, unul dintre cei doi bărbați, alături de alte persoane, ar fi pătruns în mai multe construcții funerare din localitățile Mădăraș și Cuieșd, de unde ar fi sustras diverse sume de bani.

În acest din urmă caz, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte, sub supravegherea unității de parchet competente.

(Compartimentul de Relații Publice al IPJ Mureș)

Lasă un comentariu