CSM Tg. Mureș se impune în fața Odorheiului! Cea mai frumoasă victorie din sezon!

Distribuie pe:

În etapa a 17-a, Liga 1 la futsal, formația CSM Tg. Mureș a câștigat pe teren propriu întâlnirea cu FK Odorheiu Secuiesc, scor 3-1 (2-1). Marcatorii echipei mureșene: Curticăpean (min. 11), Bardócz (min. 17), Al Ioani (min. 39). Pentru harghiteni a marcat Tankó (min. 20). Antrenorul Cosmin Gherman se pregătea pentru un rezultat frumos cu puternica echipă din Harghita, și efortul tuturor a adus roade. Astfel, CSM Tg. Mures a reputat o victorie de răsunet, cea mai frumoasă, de când a revenit în primul eșalon al futsalului românesc! Bravo băieții, bravo staff-ului tehnic! Sâmbătă, 24 februarie, CSM Tg. Mureș va juca în sferturile Cupei României la futsal, în deplasare, la Mausoleul Mărășești.

Mureșeanca Herczeg Andrea, convocată pentru jocurile cu Grecia și Turcia

Naționala feminină de fotbal a României se află în Antalya, Turcia, unde efectuează un stagiu centralizat de pregătire. Selecționata tricoloră, antrenată de Cristian Dulca, va disputa două jocuri amicale, unul cu Grecia (22 februarie), iar celălalt cu Turcia (28 februarie). Printre jucătoarele convocate la națională se numără și ludușeanca Herczeg Andrea, legitimată în prezent la FK Miercurea Ciuc. Fotbalistele tricolore se pregătesc în vederea campaniei de calificare pentru Campionatul European din 2025. România își va afla adversarele din preliminarii la 5 martie 2024, în urma tragerii la sorți care va avea loc la sediul UEFA de la Nyon. Campania de calificare va începe la finalul lunii martie și se va încheia în luna iulie 2024.

Veste uriașă pentru fotbalul din Ucraina! Revin după doi ani de absență, cauzată de război, de Rusia

Campionatul ucrainean s-a reluat fără spectatori din august 2022, iar de la sfârșitul acestei luni, mai multe cluburi au fost autorizate de administrația militară să primească un număr mic de spectatori, relatează rmcsport.fr.

Mai multe cluburi, cu sediul în special în vestul Ucrainei, unde luptele sunt mai puțin intense, au făcut o serie de anunțuri pentru reluarea campionatului la sfârșitul lunii februarie, după o lungă pauză de iarnă. Șahtior Donețk a anunțat că 500 de spectatori vor putea asista la următoarele meciuri de pe Arena Lviv, unde clubul din regiunea Donbass se află în exil din 2022. 20% din biletele disponibile vor fi donate armatei, în timp ce 100% din veniturile generate de vânzarea biletelor vor merge către forțele armate ucrainene. Karpatîi Liov, un club din divizia a doua, autorizat să primească 3.000 de spectatori, și Ruh Liov, locul 6 în prima ligă, autorizate să primească 1.000 de suporteri, au dat asigurări că vor face același lucru cu încasările lor. Clubul Oleksandria, care evoluează în centrul-estul țării, a fost de asemenea autorizat să primească spectatori, cu o capacitate progresivă de 608 spectatori împotriva lui Șahtior pe 26 februarie și până la 1.200 până la sfârșitul sezonului. Vorskla Poltava, un alt club situat chiar în centrul țării, va putea găzdui în jur de 1.000 de fani. Obolon Kiev, locul 13 în prima divizie, va putea conta pe 1.500 de spectatori. Polissia Jitomir, locul 3 în Premier Liha, are aceeași capacitate.

Meci de importanță maximă pentru baschetbaliștii CSM Tg. Mureș în Liga1!

Tânăra echipă de baschet masculine a clubului CSM Tg. Mureș, țintește între cele mai bune patru în grupă, iar pentru a reuși acest lucru, trebuie “doar” să învingă vineri CS Politechnica Iași, pe teren propriu! Desigur, nu va fi o sarcină ușoară, dar antrenorul Péter Faragó și băieții sunt hotărâți să profite la maximum de această oportunitate. Péter Faragó a preluat frâiele echipei CSM Tg. Mureș din Liga 1, în 2023, iar progresul echipei este vizibil. Antrenorul echipei CSM Tg. Mureș dorește să îi invite pe fanii formației târgumureșene la ultimul meci din sezonul regulat cu următoarele gânduri: “Cred că a fost pe la jumătatea sau sfârșitul lunii septembrie când am văzut grupa noastră din Liga 1 și m-am uitat la echipele implicate. Am avut un antrenament după-amiaza și am fost la început într-un cerc restrâns. I-am întrebat pe băieți dacă cunosc în linii mari echipele și dacă da, ar fi amabili să-mi spună unde am putea termina în mod realist la sfârșitul sezonului regulat. În momentul de față, luptăm pentru locul patru în grupa de 9 echipe, care asigură locul în play-off-ul primei ligi. Totul, cu copii cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. De-a lungul anului, prin jocul arătat, am reușit să atragem din ce în ce mai mulți fani și suporteri, dar mai ales interesați, având numai și numai tineri jucători locali care joacă săptămână de săptămână și au început să joace în mod deosebit. In același timp, copiii au început să ia din ce în ce mai în serios atât pe ei înșiși, cât și baschetul. S-au obișnuit cu o abordare și o intensitate complet diferită. Și cred că sunt pregătiți pentru mai mult. Mi-ar plăcea să nu se transforme în încrâncenare și să fie o povară mare. Din punct de vedere al pregătirii și dezvoltării, este important să ajungem în primele 4 pentru că vrem să jucăm meciuri tari, împotriva unor adversari de calitate și vrem să profităm de aceste oportunități. Vom avea nevoie de mult sprijin și încurajare din partea fanilor, care ne-au ajutat de mai multe ori în acest an împotriva unor echipe mai puternice decât noi. Nu trebuie făcut nimic special acum, doar să jucăm în ritmul nostru, cât mai creativ și disciplinat, cu greșeli tehnice cât mai puține. Dacă vom câștiga e bine, dacă nu ne ajunge să învingem e bine și așa. Nu am niciun dubiu că avem o mentalitate de învingători. Nu în ultimul rând, sunt extrem de fericit că întrebarea pe care am pus-o în septembrie, în runda inaugurală, a devenit complet irelevantă astăzi”, a afirmat Péter Faragó, antrenor principal - CSM Tg. Mureș. Partida dintre CSM Târgu Mureș și CS Politechnica Iași va avea loc vineri, 23 februarie, de la ora 16:00, în Sala Sporturilor “Simon Ladislau” din Târgu-Mureș.

11 cluburi de fotbal din România au primit interdicție la transferuri

FIFA a lansat recent o platformă pe care se regăsesc toate cluburile care au interdicție la înregistrarea unor noi jucători, din cauza datoriilor. Pe lista grupărilor cu interdic-ție la transferuri erau și 11 entități sportive din România, dintre care una din SuperLigă, două din Liga a 2-a și opt care nu mai există sau nu mai au echipe de seniori. “Obiectivul principal al acestui nou instrument este de a oferi părților interesate, inclusiv jucătorilor și cluburilor, precum și publicului larg, o privire de ansamblu asupra tuturor grupărilor care nu au în prezent dreptul să legitimeze noi jucători. Pe baza cadrului legal al FIFA, o interdicție de înregistrare este una dintre potențialele măsuri disciplinare care pot fi impuse. Odată ce a fost impusă o asemenea interdicție, clubul în cauză va fi împiedicat să înregistreze noi jucători, fie la nivel național, fie la nivel internațional, la nivel de amator sau de profesioniști pe toată durata măsurii. Prin urmare, clubul va putea să înregistreze noi jucători din nou numai după ce a executat interdicția în întregime sau în cazul în care interdicția este ridicată de administrația FIFA”, s-a arătat într-un comunicat de presă remis de forul fotbalistic continental.

FC Hermannstadt și Chindia au plătit

FC Hermannstadt era cel mai sonor nume din țara noastră de pe lista afișată în momentul lansării platformei. Clubul sibian nu i-a putut legitima pe fundașul stânga Opruț și pe atacantul N'Goma înaintea meciului cu U Cluj (1-2), din cauza unei datorii vechi de patru ani către o agenție de impresariat italiană. Între timp, litigiul a fost stins, iar clubul condus de Dani Coman îi poate folosi pe cei doi în etapa a 23-a. Este o informație prețioasă pentru cei care dau ponturi pariuri. Un alt club din România care a fost pus inițial pe lista celor cu interdicție la transferuri, dar care și-a achitat apoi datoria, este Chindia Târgoviște (Liga a 2-a). FIFA a ridicat interdicția la transferuri în cazul Chindiei Târgoviște, după ce s-a confirmat plata restanței către fostul jucător Rassambek Akhmatov, în cuantum de aproximativ 22.000 de euro. În toamna anului trecut, Viitorul Pandurii (Liga a 2-a) a fost înștiințat că are interdicție la transferuri și că trebuie să-i achite lui Felipe Acosta aproximativ 40.000 de euro, reprezentând salariile sale din ultimul an și jumătate din contractul cu clubul și cheltuielile medicale. Deocamdată, datoria nu a fost achitată, deci gorjenii nu pot înregistra, deocamdată, jucători noi. Oficialii Viitorului au declarat că vor plăti banii în curând. Așa cum spunea, opt cluburi din România care figurează cu interdicție la transferuri nici măcar nu mai au pentru ce să înregistreze noi achiziții, întrucât nu mai au echipe de seniori. Este vorba despre ACS Poli Timișoara, Academica Clinceni, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Astra Giurgiu, SC Bacău, Gaz Metan Mediaș și Pandurii Târgu Jiu.

Și Rapidul are datorii

La finalul anului trecut, s-a spus că Rapid București (SuperLiga) va primi interdicție transferuri pentru o datorie de aproximativ 600.000 de euro față de Milos Pavlovic. Sârbul a câștigat la TAS procesul cu giuleștenii, dar Victor Angelescu, unul dintre acționari, a dat asigurări că datoria va fi plătită în timp util. Rapidul a avut interdicție în primăvara anului trecut, din cauza datoriei de 92.000 de euro față de un alt sârb, Nemanja Milisavjevic. “Mergem mai departe. Cum i-am plătit pe ceilalți, îl vom plăti și pe el. Această decizie nu influențează în niciun fel lotul”, a spus Victor Angelescu, după apariția știrii despre procesul pierdut cu Pavlovic.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu