Prefectul Ciprian Dobre: Înmatricularea, transcrierea și radierea auto se vor face online

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook crearea unei aplicații online care va permite înmatricularea, transcrierea și radierea auto.

“Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări din Ministerul Afacerilor Interne va gestiona o aplicație online care permite înmatricularea unui vehicul, transcrierea dreptului de proprietate sau radierea auto. Astfel, mureșenii vor putea face aceste proceduri de acasă, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediul serviciului de înmatriculări. Legea a trecut de Parlament, urmând să fie trimisă spre promulgare”, a scris Ciprian Dobre pe pagina de Facebook.

Marți, 27 februarie, Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional propunerea ce prevede crearea cadrului legal pentru conceperea,

operaționalizarea și gestionarea unei aplicații care să permită înmatricularea online. Aplicația care va fi în administrarea Direcției Generale de Permise de Conducere și Înmatriculări va permite cetățenilor să introducă un set minim de date necesare identificării vehiculului și, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operațiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulație, precum și declarare fiscală sau radiere din evidențele fiscale (documente de transfer al dreptului de proprietate încheiate în afara platformei, dovada declarării furtului vehiculului, certificat de distrugere, etc.

Actul adoptat pe Parlament urmează să fie promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis.

Lasă un comentariu