Început de primăvară la Galeria de Artă “Unirea” din Târgu Mureș

Distribuie pe:

La Galeria de artă “Unirea” din Târgu Mureș (Piața Republicii nr. 9) se poate viziona, de la începutul acestei luni, buchetul floral al membrilor Asociației Artiștilor Plastici, care s-au mobilizat să expună peste 80 de lucrări pentru a ne aduce primăvară în suflete!

Expoziția poate fi vizitată până la 15 martie. Vă așteptăm cu nerăbdare să ne treceți pragul, unde veți primi un cadou coloristic și artistic!

Ne-am întâlnit, pictori, meșteșugari, muzicieni și scriitori, iubitori de artă, să sărbătorim împreună venirea primăverii.

A fost un moment muzical al elevului de la Liceul de Artă, clasa a VIII-a, Szõcs Dávid, precum și lansarea volumului de poezii “SENZAȚII” autor: Nicoleta Monica Merlescu Călușeriu. O persoană distinsă, care de tânără a îndrăgit literatura. Născută într-o perioadă grea, imediat după război, în 6 decembrie 1944, a absolvit Liceul Unirea în 1962. Atunci a început să compună poezii și să frecventeze ședințele cenaclului literar “Liviu Rebreanu”, unde a fost remarcată și apreciată. A publicat poezii după revoluție în ziarul local “Cuvântul Liber”, iar în anul 2017 reușește să își adune roadele într-un volum. Acum revine cu a doua ediție completată cu alte poezii, cartea fiind ilustrată cu tabouri cu flori ale doamnei Maria Mera.

În versuri regăsim anotimpurile, trecerea timpului “pendulând între speranță și tristețe”, despărțirea de cei dragi, de satul natal și florile cu simbolistica lor sufletească și spirituală. Ne bucură prezența domniei sale în Galeria de Artă “Unirea” și faptul că ne-a recitat din poeziile sale!

Un început de primăvară minunat tuturor și închei cu mottoul “Nu reușesc decât cei ce îndrăznesc să îndrăznească”. (Clemenceau)

Iuliana MARIN, vicepreședinte AAP Mureș Foto: Mihaly Francisc

Lasă un comentariu