Donatorii de sânge pot beneficia de reducerea impozitelor pe clădiri și terenuri

Distribuie pe:

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, ieri, un proiect de lege potrivit căruia consiliile locale au posibilitatea să acorde reduceri procentuale ale impozitelor pe clădiri și pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea posibilității acordării, de către consiliile locale, a unei reduceri procentuale a impozitelor pe clădiri și pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic, pentru o singură clădire și teren. Reducerea astfel aplicată poate fi cumulată cu bonificația de 10% acordată pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie.

“Consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România și care fac dovada a cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic, realizate în conformitate cu prevederile Legii 282/2005. Reducerea se poate cumula cu bonificația acordată în condițiile art. 462 alin. 2 și se aplică diferenței rezultate în urma scăderii bonificației din impozitul datorat. Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative. Consiliile locale pot hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe teren pentru persoane fizice care au în proprietate un teren situat în România și care fac dovada a cel puțin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic”, se arată în proiect. Inițiativa legislativă a fost adoptată și de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Agerpres

Lasă un comentariu