Dare de mită sesizată de un polițist de la Investigații Criminale

Distribuie pe:

Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Mureș, coordonați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au prins în flagrant o persoană în timp ce oferea unui agent de poliție din cadrul IPJ Mureș - Serviciul Investigații Criminale suma de 300 de euro, cu titlu de mită.

Anterior, agentul de poliție a sesizat prin denunț S.J.A. Mureș că o persoană, ce avea calitatea procesuală de inculpat într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițistului, i-a comunicat că este dispus să-i ofere foloase necuvenite, pentru ca polițistul să propună procurorului de caz o soluție care să îl scape de răspunderea penală pentru fapta săvârșită anterior.

Ulterior înregistrării denunțului, polițistul a semnalat faptul că, participând la o activitatea procedurală, mituitorul i-a înmânat suma de 1.400 de lei pentru ca polițistul să efectueze cercetările într-o manieră care să permită procurorului de caz dispunerea unei soluții de netrimitere în judecată.

În cursul zilei de 6 martie, persoana l-a contactat din nou pe agentul de poliție, oferindu-i suplimentar suma de 300 de euro, încercând, în acest mod, să-l determine să nu-și îndeplinească atribuțiile legale, context în care a fost constatată infracțiunea flagrantă.

Procurorul de caz a dispus reținerea mituitorului pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. În cursul zilei de ieri acesta a fost prezentat Tribunalului Mureș, cu propunere de arestare preventivă, informează Serviciul Județean Anticorupție Mureș, cu precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (B.B.)

Lasă un comentariu