La Tribunalul Mureș, A început judecarea pe fond a socrilor fostului primar din Baia Mare

Distribuie pe:

La Tribunalul Mureș a început, joi, judecarea pe fond în dosarul de dare de mită și complicitate la dare de mită în care sunt inculpați socrii fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

În data de 25 noiembrie 2023, au arătat procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, “inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureș cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro, indicând totodată și posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite”.

Potrivit DNA, această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluție mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție. (Agerpres)

Lasă un comentariu